Tα…χαστούκια του ΑΝΤ1!

Οι δύο επιλογές που "βουλιάζουν" τα -ανοδικά- ποσοστά του καναλιού

 

Απ’τα ψηλά στα χαμηλά και απ’τα πολλά στα λίγα…Κάπως έτσι μπορεί κανείς να περιγράψει τα…τερτίπια της NIELSEN που κάθε πρωί δικαιώνει ή καταρρακώνει τις επιλογές των καναλιών. Χθες, πάντως, ο ΑΝΤ1, έλαβε ως «δωράκια» δύο μεγαλοπρεπέστατα «χαστούκια». Το ένα αναμενόμενο, το άλλο -φρονώ πως- όχι.

Αναμενόμενο ήταν το χαστούκι από το πρόγραμμα-παρωδία, το FAB5. Πραγματικά απορώ γιατί το κρατούν. Με την ατραξιόν του (Ηλία Ψινάκη) να λείπει, τον Τρύφωνα Σαμαρά να παίζει παντού ( μόνο ειδήσεις δεν έχει πει)και να έχει λίγο κουράσει, αλλά και -το χειρότερο- τον Λάκη Γαβαλά στη ΦΥΛΑΚΗ, ο ΑΝΤ1 δεν κάνει καλά που δεν βάζει τέλος σε αυτή την άσκοπη μπούρδα.

Προκαλεί το κοινό χωρίς να υπάρχει λόγος. Αν έκανε 50% να το καταλάβουμε βρε αδερφέ! Αλλά με 5,5% και 6% περισσότερο ξεφτιλίζεται παρά καρπώνεται κάτι. Ειδικά όταν το ΜΕΓΚΑ απέναντι την ίδια ώρα κάνει 35% και 37%. Αλήθεια, τώρα θα γίνει FAB 3 με τον Λάκη στην Άμφισσα ; Πόσο καλό παράδειγμα είναι να χοροπηδάει κάνοντας καποέιρα, κάποιος που μπαινοβγαίνει στην Ευελπίδων, είναι ήδη φυλακή και χρωστάει στο δημόσιο καμιά 10αριά εκατομμύρια ;

Το άλλο «χαστούκι» ήταν αναπάντεχο και σίγουρα ακόμα μεγαλύτερο. Το πινακάκι με τις μετρήσεις είναι αδιάψευστος μάρτυς. Στις 18:00 το ΜΕΓΚΑ έχει 40% και ο ΑΝΤ1… 5,7%! Στις 18:15 το ΜΕΓΚΑ 42,8%, ενώ ο ΑΝΤ1 πέφτει κι άλλο στο 5,5%. Στις 18:30 το σκορ γίνεται 41,9-5,6 για να ολοκληρωθεί η πανωλεθρία με το 43,9-6,2. Λες και μιλάμε δηλαδή για μάχη μικρού καναλιού με μεγάλο. Ο ΑΝΤ1 ,όμως, είναι πρωταγωνιστής δεν είναι κομπάρσος. Έχει τον Παπαδάκη, τις ειδήσεις, το «Ράδιο Αρβύλα». Άλλα με τα 5άρια -που θυμίζουν επιλογές τύπου…ALPHA- στραπατσάρει την πολύ καλή του εικόνα. 

Και τώρα που ρίχνω μια τελευταία ματιά, καθόλου τιμητικό δεν είναι και το «σκορ» 59.6%(ΜΕΓΚΑ)- 7,9% (ΑΝΤ1) στις 22:00 με 22:15. Το ΜΕΓΚΑ είχε ακόμα τους «Βασιλιάδες», λίγο πριν ξεκινήσει το  »MASTER CHEF» και ο ΑΝΤ1 «Με το δεξί». Να το πουν «Με το…αριστερο» ;

Όλα τα άρθρα