«Ψηλά τα χέρια… αυτοκτονούμε»! – Οι Γκομινίκ της εξουσίας και ένα προφητικό βίντεο του 2000 με τον Γιώργο Αυτιά

Διαβάστε στο TV Pulse του Αντώνη Πρέκα

Όλοι εμείς, που οι άνθρωποι της συνομοταξίας του – ιθαγενείς και ξένοι (και τα φερέφωνά τους) – θέλουν να μας πείσουν πως είμαστε΄΄βουτηγμένοι στα σκατά. Έτσι κι αλλιώς…

–Πιάσανε τον Στρος Καν για απόπειρα βιασμού, μου είπε η γυναίκα μου πρωί-πρωί εκείνης της μέρας, ενώ η τηλεόραση έπαιζε. Μόλις είχα ξυπνήσει… 

–Βιασμός;.. Της Ελλάδας;

Μου ήρθε αυθόρμητα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, προτού ακόμη συνειδητοποιήσω – με την τσίμπλα στο μάτι- αν μου έκανε πλάκα ή όχι.

Γέλασε, θαύμασε για μία ακόμη φορά το ΄΄πνεύμα΄΄ του ΄΄δικού της΄΄ και έσπευσε να το μεταδώσει σε γνωστούς και φίλους.

Αμέσως διαπίστωσε πως πάνω από τους μισούς, θαρρείς και είμαστε συνεννοημένοι, είχαν σκεφτεί αυθορμήτως ό,τι κι εγώ.

Εν ριπή οφθαλμού το διαδίκτυο γέμισε με σχετικά ανέκδοτα που διαδόθηκαν από υπολογιστή σε υπολογιστή και από στόμα σε στόμα. Πρώτο και δημοφιλέστερο, το λαρισαϊκού τύπου:

«Αυτή πήγε να στρώσ’ και κείνος να το κάν’…».

Για τα όσα έγιναν -ή δεν έγιναν- στο Sofitel της Νέας Υόρκης ίσως μάθουμε στην δίκη του Ιουνίου, ίσως δεν μάθουμε ποτέ…

Προς το παρόν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας για τον τέως πλέον – και τυπικώς- επικεφαλής του ΔΝΤ. Όπως και τα σενάρια συνομωσίας.

Ποιος, όμως, πέφτει από τα σύννεφα;

Οι ψυχαναλυτές  έχουν ορίσει ως τρείς τις παθολογίες της εξουσίας:

1.Η εξουσία κάνει κάποιον να θέλει να είναι διαρκώς αναγκαίος.

2.Η εξουσία προκαλεί την επιθυμία να αποκτήσει κανείς ακόμη περισσότερη  εξουσία

3.Η εξουσία αυξάνει τη διάθεση για σεξ.

Οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι θεωρούν τον υποψήφιο βιαστή, ως άτομο με μειωμένη συναισθηματική νοημοσύνη, που σκοπό δεν έχει την ικανοποίηση μέσω του οργασμού, αλλά την επιβολή εξουσίας πάνω στο υποψήφιο θύμα τους.

Αμφιβάλει κανένας; Δεν το νιώθουμε όλοι στο πετσί και τη ψυχή μας πως οι κάθε λογής Ντομινίκ (ή Γκομινίκ, να τους πω κατ’ οικονομία), χρησιμοποιούν την όποια εξουσία τους, ως προέκταση του πέους τους σε βάρος των υπολοίπων; Λαών και ατόμων;

Πέραν τούτων.

Η άμεση δράση των αμερικανικών αρχών, το αδέκαστο των λειτουργών τους και η τηλεοπτική παγκόσμια διαπόμπευσή τού περί ου ο λόγος, θεωρήθηκε από πολλούς ως μνημειώδες παράδειγμα που αποδεικνύει την άψογη ποιότητα δημοκρατίας που απολαμβάνουν οι πολίτες των ΗΠΑ και έσπευσαν να εξάρουν το μεγαλείο της.

Λησμόνησαν (;) πως πριν από σχετικά λίγα χρόνια, αυτή η ίδια δημοκρατία επέτρεψε σε μια χούφτα δικαστές να εκλέξουν ως πρόεδρο τον Μπους τζούνιορ, αν και ο αντίπαλός του Γκορ είχε επικρατήσει σε ψήφους. Λησμόνησαν (;) πως η μεγάλη αυτή δημοκρατία θεοποιεί τα προσχήματα και τις επικοινωνιακού τύπου διαδικασίες, ενώ βουλιάζει σε σωρεία αντιφάσεων.

Αντιγράφω τον Κώστα Γεωργουσόπουλο:

«… Πού αλλού στον κόσµο η αστυνοµία θα τολµούσε να βάλει χειροπέδες στον ισχυρότερο οικονοµικό µπος του πλανήτη; Ας µην ξεχνάµε άλλωστε πως στην αµερικανική εφορία και αστυνοµία οφείλουµε και τη σύλληψη του Κοσκωτά. Ας µην ξεχνάµε πως η Δικαιοσύνη λειτούργησε απερίσπαστη και ανεξάρτητη και στην ανάλογη υπόθεση της πανοµοιότυπης σεξουαλικής εκτροπής του αµερικανού προέδρου. Εκεί φαίνεται πως λειτουργούν οι θεσµοί και οι νόµοι, όποιος και αν είναι. Τον Αλ Καπόνε µε σωρεία δολοφονιών, ληστειών και εκβιασµών για φορολογικά χρέη τον µπαγλάρωσαν.

Και όµως σ’ αυτή την παράδοξη χώρα οι µισές πολιτείες έχουν ακόµη σε ισχύ τη θανατική ποινή. Σ’ αυτή τη χώρα που εξαιτίας ανάλογου σκανδάλου αποκλείστηκε από την κεντρική πολιτική σκηνή ο Εντουαρντ Κένεντι, λειτουργούν ακόµη ρατσιστικές οργανώσεις, απαγορεύεται η κυκλοφορία ιδεών, όπως η εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου. Σέρνεται στις φυλακές στις νότιες πολιτείες έγχρωµος που µπαίνει σε λεωφορείο για λευκούς.

Δεν υπάρχει αµφιβολία πως το «πολιτικώς ορθόν» έχει ξεπεράσει συχνά και τα όρια του γελοίου στις ΗΠΑ. Σύζυγος κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση τον σύζυγό της γιατί θεώρησε υποτιµητικό που την αποκάλεσε «µπέιµπι»! Σ’ αυτή πάλι τη χώρα µεγαλόσχηµοι, παιδιά πάµπλουτων µεγιστάνων του Τύπου πήγαν φυλακή για ναρκωτικά και κλείστηκαν σε σωφρονιστήρια.

Σ’ αυτή τη χώρα των διαζυγίων εντός ενός λεπτού σε ορισµένες πολιτείες, ο Ροκφέλερ, ικανός πολιτικός πανθοµολογούµενα, δεν έγινε ποτέ ούτε υποψήφιος για το αξίωµα του Προέδρου της Δηµοκρατίας γιατί ήταν χωρισµένος και ξαναπαντρεµένος!…»

Η εικόνα, πάντως, του δεσμώτη και εκπεσώντος, παρ’ολίγον υποψήφιου προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας , Στρος Καν προκαλεί οίκτο. Ως θλιβερό έρμαιο της ΄΄Υβρης΄΄ και της Νέμεσης παραπέμπει  σε ήρωα αρχαίας τραγωδίας.

Στον Οιδίποδα ή στον Σεξπηρικό αντίστοιχό του. Τον Βασιλιά Ληρ.

Πέρα, όμως, από τα ανωτέρω  προφανή, προσωπικά τον συμπονώ γιατί η εικόνα του συνειρμικά με παραπέμπει στην ιδεατή εικόνα της σημερινής Ελλάδας. Της πατρίδας που εσχάτως σιδηροδέσμια και εξευτελισμένη διαπομπεύεται ανά την Υφήλιο. Ανυπεράσπιστη και αναπολόγητη αυτή, εξανδραποδισμένη ήδη . Χωρίς δικαίωμα χειραφέτησης. Χωρίς δικαίωμα άλλης επιλογής .

Να το διατυπώσω και νομικά:
Βάσει της δανειακής σύμβασης που υπέγραψαν – κρυφίως – οι Έλληνες… Γκομινίκ, η Ελλάδα λέει: » παραιτούμαι αματακλήτως» και » άνευ όρων του δικαιώματος για ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας «.
Πάει να πει ότι έχουμε πάψει, πλέον, να είμαστε και τυπικά, κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος !

(Χρειάζεται θαυμαστικό, για να το συνειδητοποίσουμε και να αντισταθούμε;)

Στη μέση του  Κολοσσαίου της παγκοσμιοποιημένης πληροφόρησης εκείνη. Και γύρω ο παρασυρμένος όχλος να απαιτεί από τους Καίσαρες της αγοράς και τα κυβερνητικά τους ανδρείκελα την παραδειγματική καταδίκη της. Λες και με το δικό της αιματηρό ΄΄θέαμα΄΄ θα ξορκίσει ή θα εξευμενίσει τους ΄΄δαίμονες΄΄ που σιγά- σιγά τρώνε και τον δικό του άρτο.

Θυμηθείτε τα γιούχα στο Ντύσελντορφ. Στον τελικό της Eurovision. Θυμηθείτε και τη δήλωση: Κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένων.

Στην περίπτωσή μας κι αν δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Εδώ κι αν περισσεύουν τα σενάρια συνομωσίας. Στημένο το έγκλημα, προμελετημένο και σχεδιασμένο από χρόνια.

Για όσα έγιναν ή δεν έγιναν, ίσως κάποτε μάθουμε. Ίσως και να μην μάθουμε ποτέ.

Το ακούσατε:

Yπό στενή παρακολούθηση, για το φόβο ενδεχόμενης απόπειρας αυτοκτονίας τέθηκε, λέει, ο Ντομινίκ Στρος Καν.  Το μετέδωσε πρώτο το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC επικαλούμενο πηγή την οποία δεν κατενόμασε.

Στην ιστοσελίδα του, το NBC ανέφερε, επίσης, ότι η ιατρική ομάδα της φυλακής Ράικερς έδωσε εντολή για στενή παρακολούθηση του κρατούμενου, κάτι που σημαίνει ότι θα ελέγχεται κάθε 15 και 30 λεπτά, αν φορά τη στολή του κρατούμενου και παπούτσια χωρίς κορδόνια.

Γι αυτό κι εμείς τελούμε ΄΄υπό στενή παρακολούθηση ΄΄από τους σωτήρες-   δανειστές μας . Με την συγκατάθεση και την συνδρομή των εγχώριων Στρος Καν. (Της… συνομοταξίας τους, εννοώ).

Εξ ου και οι πάσης φύσεως εκβιασμοί και η τρομοκρατία, περί συναίνεσης,5ης δόσης κ.ο.κ.

Μας πήραν τα ρούχα, τα  κορδόνια και τα παπούτσια, μας ελέγχουν ανά πάσα στιγμή και δεν μας αφήνουν μόνους, ακριβώς γι αυτό: Γιατί φοβούνται να μην αυτοκτονήσουμε.

Όχι επειδή ενδιαφέρονται για τη ζωή μας. Όχι…
Αλλά επειδή, εφ’ όσον το αποπειραθούμε, εμείς μπορεί –αν… αποτύχουμε- και να αποδειχτούμε απλά Ιδανικοί αυτόχειρες. Πένητες μεν, μα και ελεύθεροι. Ίσως

Εκείνοι, όμως, θα χάσουν τα λεφτά τους, την ασφαλή νομή μιας κατακτημένης και παραδομένης χώρας, ενώ θα απειληθεί με κατάρρευση ο σαθρός Πύργος της οικονομικής Βαβέλ που έχουνε οικοδομήσει.

Οπότε, ας τους πούμε και μεις ό,τι είπε και η » Γλυκιά συμμορία » στην ομώνυμη ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου:
Ψηλά τα χέρια… αυτοκτονούμε.

Αυτή κι αν είναι απειλή…

                                                                                                                                                                     Αντώνης Πρέκας

Υστερόγραφο 1:Ένα (άσχετο αλλά) προφητικό βίντεο του 2000 με τον Γιώργο Αυτιά από το δορυφορικό πρόγραμμα του ΑΝΤ1.

Υστερόγραφο 2: Αντιγράφω από το «Πάμε λουκέτο;» του Λάκη Μπέλου 19 ανέκδοτα-ατάκες για τον Στρος Καν:

1. Σε ποια χώρα έγινε η επίθεση του Στρος Καν στην καμαριέρα που της ζητούσε στοματικό έρωτα;
Στις Π-ΗΠΑ

2. Ποια είναι η πρώτη εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο Στρος Καν από την Αστυνομία;
Επιμήκυνση χρέους και πέους.

3. Τι ζήτησαν οι δικηγόροι του;
Αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

4. Ποια είναι η πιθανότερη ποινή στον Στρος Καν;
Θα τον εξετάζει κάθε τρίμηνο τρόικα Αμερικανών αστυνομικών.

5. Ποιος είναι ο δικηγόρος του;
Ο Έλληνας που ήταν για το DNA του Πασχάλη.

6. Τι έκανε το Σάββατο βράδυ στο ξενοδοχείο ο Στρος Καν ;
Έβλεπε Γιουρο-Βύζιον.

7. Γιατί έκανε επίθεση στην καμαριέρα;
Διαφώνησαν για τον Λούκας Γεώρκα.

8. Τι φώναζε στην καμαριέρα;
Της έλεγε βρωμοομόλογα

9. Πως καταλάβανε ότι ήταν δικό του το κινητό στην σουίτα;
Βρήκαν 118 αναπάντητες κλήσεις από τον Γιώργο.

11. Η Μέρκελ τι είπε που θα τον συναντούσε αργότερα;
Πάντα ήταν άτυχη στα αισθηματικά της.

12. Πως αλλιώς το λένε το τεστ DNA που έκαναν στον Στρος Καν;
«Στρές τεστ»

13. Πως θα λένε πλέον το ΔΝΤ;
«DNA»

14. Ποια ήταν τα πρώτα λόγια του Στρος Καν στην καμαριέρα;
«Στρώ’ Κάτ’ κι έρχομαι»

15. Τιι απάντησε η καμαριέρα;
«Ούτε Στρος Κατ’ ούτε Στρος Πάν»

16. Έλεγε και συνθήματα στην σουίτα ο Στρος Καν σε κατάσταση παροξυσμού;
Ναι, «Δουνουτού είναι εδώ, σηκωμένο, δυνατό»

17. Από που είναι η καμαριέρα;
Από την Ιρλανδία.

18. Γιατί πήρε σαν δικηγόρο και τον δικηγόρο του Μάικλ Τζάκσον;
Γιατί άλλαξε 18 χρώματα όταν τον συνέλαβαν.

19. Ποιο γεγονός είναι πρωτοφανές;
Οι αστυνομικοί δεν έβαλαν του έβαλαν χειροπέδες, αλλά του τα κλείδωσαν με λουκέτο.

20. Ποια η αγαπημένη στάση του Στρος Καν;
Η στάση πληρωμών

21. Η καμαριέρα δεν πρόλαβε να στρως καν

Υστερόγραφο 3: Κουίζ (πάλι από το »Πάμε λουκέτο;»). Ποιοί είναι οι πιθανοί τίτλοι τσόντας που θα δούμε σύντομα με τον Στρος Καν και την καμαριέρα:
1. Σκύψε χρεοκοπημένη
2. Μ(ου)νιμόνιο 2
3. Τράπεζες ερμητικά κλειστά
4. Ο γητευτής των βρωμο-ομολόγων
5. Τι σου (Στρος) Καν Ελλάδα μου.
6. Το ΔΝΤ θα στο σφυρίξει τρεις φορές
7. Δουνουτουπουτανικός