Πώς μας φάνηκε η πρεμιέρα της Μοντέρνας Οικογένειας

Κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού;

Πρεμιέρα χθες για το κανάλι της Μεσογείων  με νέα σειρά, τη Μοντέρνα Οικογένεια. Ένα concept που βασίζεται στο αμερικάνικο Modern Family που προβάλλεται στην Αμερική από το 2009 και σημειώνει ιδιαίτερα υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Πάμε τώρα στην ελληνική version. Το σενάριο λίγο-πολύ γνωστό. Συναταγή επιτυχίας… οικογενιακές καθημερινές στιγμές ζευγαριών όλων των ηλικιών, το καθένα με τις ιδιαιτερότητες του, που  αγγίζουν τον τηλεθεατή και τον κάνουν να ταυτίζεται με κάποιον από τους πρωταγωνιστές. Εξάλλου ειναι γνωστό ότι η συνταγή οικογένια-παιδιά πουλάνε. Χαλαρό, ανάλαφρο και χαριτωμένο είναι μια σειρά για όλη την οικογένεια. Μου άρεσε, αλλά νομίζω ότι δεν είδαμε κάτι καινούριο. Μου θύμισε την » Έμμα» που επίσης προβάλεται από το Mega και το παλαιότερο «Ευτυχισμένοι Μαζί» που πρωταγωνιστούσαν ο Γιάννης Μπέζος και η Κατερίνα Λέχου.

Φυσικά το casting είναι πολύ δυνατό, με Ζέτα Δούκα, Κώστα Κόκλα και λατρεμένο Αντώνη Καφετζόπουλο που είχαμε καιρό να δούμε τηλεοπτικά και πολύ μας είχε λείψει.

Θεωρώ ότι θα παει καλά και το τηλεοπτικό κοινό θα το αγαπήσει και αυτό φάνηκε από τα νούμερα τηλεθέασης, που ήταν κάτι  παραπάνω από ικανοποιητικά. Στα γενικά σημείωσε μέσο όρο 28,6% ενώ έφτασε μέχρι και 35,6% σε τέταρτο. Αντίστοιχα στο δυναμικό κοινό τα νουμερα ήταν ακόμα υψηλότερα με μέσο όρο 35,6% και προς το τέλος της προβολής σημείωσε μέχρι και 42%.

Πιστεύω όμως, ότι αντί να το βλέπουμε στους δέκτες μας στην  prime time ζώνη, θα μπορούσαμε να δούμε τη Μοντέρνα Οικογένεια (θα ταίριαζε)στην απογευματινή ζώνη του καναλιού. Αυτό δεν είναι εύκολο λόγω αριθμών επεισοδίων και βάση του ξένου format,  αλλά  θα έδινε σίγουρα καλό lead-in στο δελτίο του σταθμού που αυτή τη περίοδο το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Παυλίνα Ντάσιου