Οι πρώτες εντυπώσεις που άφησε το Mega με Μια

Ο κωμικός ηθοποιός, ο Μάρκος, ο Σεφερλής και οι υπόλοιποι της παρέας...

Πρεμιέρα είχαμε σήμερα για το πολυσυζητημένο Mega με Μια, την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του Mega-λου καναλιού.

Το πλατό,μεγάλο, διαφορετικό από τα μέχρι τώρα δεδομένα για πρωινή εκπομπή, με εναλλαγές ανάλογα με τη θεματολογία και με αναφορά στα πρόσωπα που έχουν περάσει από την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του καναλιού είναι ευχάριστο και οικείο στον τηλεθεατή.

Η έναρξη, ζωντανή,δυναμική και από το πρώτο λεπτό, έγινε σαφές το γεγονός , ότι πρόκειται για την εκπομπή του Μάρκου η οποία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του, στημμένη σε δικό του κόνσεπτ. Όσο περνούσε η ώρα ο Μάρκος χαλάρωνε , έβρισκε τον εαυτό του και θύμιζε τον καλό του εαυτό έτσι όπως τον έχουνε γνωρίσει οι χιλιάδες θαυμαστές του στο θέατρο.

Ο Μάρκος ήτανε πολύ καλός σε αυτό που τόσα χρόνια έχουμε γνωρίσει και κάνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Δε θα πέσω στην παγίδα να συγκρίνω το Mega με Μια με το Πρωινό. Και δε θα το κάνω , γιατί πολύ απλά μιλάμε για δυο εντελώς διαφορετικά προγράμματα, και προιόντα -παρά τις κάποιες επιδερμικές ομοιότητες -τα οποία τυγχάνει να παίζουν “απέναντι” την ίδια ώρα.

Η σύγκριση των δυο εκπομπών θα ήταν λάθος .Μου έρχεται στο μυαλό η σύγκριση που κάνουμε εμείς οι δημοσιογράφοι σε εντελώς διαφορετικά πράγματα και προγράμματα.

Όταν βγάζουμε για παράδειγμα τα νούμερα τηλεθέασης των δελτίων ειδήσεων και μέσα σε αυτά , βάζουμε και το Κάτι Ψήνεται, που ναι μεν παίζει στην ίδια ζώνη, αλλά είναι ψυχαγωγία και όχι ενημέρωση. Μπορεί να ακούγεται ακραίο παράδειγμα αλλά θέλω να τονίσω τη διαφορετικότητα.

Πάμε πάλι πίσω στα πρωινά ψυχαγωγικά προγράμματα των δύο καναλιών, γιατί πλατιάζω. Το καθένα έχει τους φανατικούς υποστηρικτές του και επικριτές του.

Είναι καθαρά υποκειμενικό το κριτήριο, ή μάλλον είναι δικαίωμα του κάθε τηλεθεατή το τι θα επιλέξει να δει. Είναι όμως κατά τη γνώμη μου , δυο εντελώς διαφορετικά προγράμματα. Το ποιο από τα δυο θα επιλέξει ο κόσμος να δει έχει να κάνει με ποια από τις δυο εκπομπές εκφράζει μεγαλύτερη μερίδα κόσμου.

Kαι σε αυτό ποντάρει και το Mega. Στην διαφορετικότητα των δυο εκπομπών . Στον ΑΝΤ1, έχουν -και το γνωρίζουν -, ένα πολύ δυνατό δίδυμο, που έχει καταφέρει να είναι πρώτο σε τηλεθέαση, τόσα χρόνια , με ένα συγκεκριμένο κόνσεπτ. Το Μega , το γνωρίζει και φέτος , αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι άλλο. Το εάν αυτή η απόφαση του καναλιού θα δικαιωθεί….θα φανεί στο χειροκρότημα.

Παυλίνα Ντάσιου