Ο θρίαμβος της Famagusta που άγγιξε την ψυχή του ελληνισμού

Famagusta

Μια... διαφορετική σειρά που ένωσε το διαδίκτυο με την τηλεόραση...

Η πολυαναμενόμενη σειρά του Mega, Famagusta, έκανε πρεμιέρα και κατάφερε αυτή την κρύα βραδιά της Κυριακής να ζεστάνει όλο τον ελληνισμό του διαδικτύου, αλλά και να κρατήσει μπροστά από τις οθόνες για δύο ώρες το 30% των τηλεθεατών, σε μια τηλεοπτική σεζόν που το νούμερο που χαρακτηρίζει ένα πρόγραμμα ως επιτυχημένο είναι το 15%.

Το τρίδυμο των επιτυχιών -Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου- αυτή τη φορά δημιούργησαν μία ιστορία εμπνευσμένη από τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν το καλοκαίρι του 1974 στην Κύπρο και με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στη μυθοπλασία και την πραγματικότητα, κατάφεραν να προκαλέσουν ρίγη συγκίνησης στο τηλεοπτικό κοινό, σχεδόν σε κάθε σκηνή της σειράς.

Εξαιρετική σκηνοθεσία που αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο το πολύ ενδιαφέρον σενάριο με τις συνεχείς εκπλήξεις και μια πλούσια παραγωγή, συνετέλεσαν σε ένα αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής, ένα σίριαλ που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα του εξωτερικού.

Οι εικόνες του πρώτου επεισοδίου της σειράς μάς πλημμύρισαν με συναισθήματα, ενώ οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν απολαυστικά ανατριχιαστικές. Καθηλωτική η Δέσποινα Μπεμπεδέλη στον ρόλο μιας γυναίκας – σύμβολο για την Κύπρο, της Χαρίτας Μάντολες. Την ίδια στιγμή, η Κοραλία Καράντη πρόσφερε στους τηλεθεατές μία από τις ωραιότερες δραματικές ερμηνείες. Όλο το καστ των καταξιωμένων ηθοποιών μετέδωσε συναισθηματικά στο τηλεοπτικό κοινό την ιστορία του ξεριζωμού, 50 χρόνια μετά την τραγωδία.

Στο κομμάτι της μουσικής επένδυσης της σειράς, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από τον Αντρέα Γεωργίου. Η εμβληματική ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, έδωσε τη φωνή της στο πρωτότυπο τραγούδι «Δεν ξεχνώ» και κατάφερε να μας παρασύρει σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις.

Είναι η Famagusta η διαφορετική, η ξεχωριστή σειρά της φετινής σεζόν; Η απάντηση είναι εύκολη και την δώσαμε όλοι όσοι παρακολουθήσαμε την πρεμιέρα της από τη συχνότητα του Mega…