Μυθοπλασία vs Ριάλιτι: Παιχνίδι χαμένο από τα αποδυτήρια

Μυθοπλασία

Το κοινό γύρισε την πλάτη στα ριάλιτι και απολαμβάνει καλή, ελληνική μυθοπλασία.

Μετά από πάρα πολλά χρόνια η μυθοπλασία κάνει αισθητή την παρουσία της στην ελληνική τηλεόραση. Και όταν λέμε μυθοπλασία, εννοούμε την καλή, αυθεντική, ελληνική μυθοπλασία και όχι τα ξένα φορμάτ που μεταφράζονται, προσαρμόζονται και πλασάρονται με ευκολία στο τηλεοπτικό κοινό.

Τη φετινή σεζόν τρεις είναι οι σειρές που ξεχωρίζουν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Οι Άγριες Μέλισσες, ο Σασμός και η Γη της Ελιάς δίνουν ένα καλό “μάθημα” στα ριάλιτι και έχουν αναγκάσει τον κόσμο να κάνει… στροφή στην ποιότητα και να απολαύσει άφθονη ελληνική μυθοπλασία.

Η επιστροφή των Άγριων Μελισσών

Οι Άγριες Μέλισσες επέστρεψαν δυναμικά στις τηλεοπτικές μας οθόνες και όπως πάντα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Η επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1, μετά τις δύο πρώτες εξαιρετικές σεζόν, ήρθε για να ρίξει οριστικό φινάλε στην ιστορία, αφού φυσικά δούμε πρώτα πώς θα διαχειριστούν οι ήρωες όλη την κρίση της επταετίας.

Η τηλεθέαση των Άγριων Μελισσών έχει πέσει φέτος και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και οι ιθύνοντες του καναλιού και της παραγωγής γνώριζαν εξαρχής πως αυτή τη σεζόν τα πράγματα θα είναι λίγο πιο δύσκολα. Όπως και να ‘χει όμως, οι πιστοί τηλεθεατές της σειράς παραμένουν στο πλευρό της και δεν πρόκειται να γυρίσουν την πλάτη στο Λενιώ και την… παρέα της!

Ο Σασμός που προκαλεί… σεισμό

Ο πήχης τοποθετήθηκε πολύ ψηλά εξαρχής και ήταν αναμενόμενο ότι η συγκεκριμένη σειρά θα προκαλέσει αίσθηση. Και αυτό συνέβη! Ο Σασμός έκλεψε από την αρχή τις εντυπώσεις και το τηλεοπτικό κοινό δεν χάνει, πραγματικά, επεισόδιο. Τα υψηλά ποσοστά στην τηλεθέαση είναι η ανταμοιβή για τους κόπους των συντελεστών, που βλέπουν τη σειρά που έφτιαξαν πολύ προσεγμένα και με μεράκι να κερδίζει τις καρδιές των τηλεθεατών.

Η Γη της Ελιάς έβαλε τις βάσεις για τη μυθοπλασία στο Mega

Το ρολόι έδειχνε 6 το πρωί της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου 2020, όταν το Mega εξέπεμψε και πάλι ζωντανά! Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά, το Μεγάλο Κανάλι έχει βρει τα πατήματά του σε όλους τους τομείς, ενημέρωση, ψυχαγωγία κλπ και πλέον έχει βάλει γερά τις βάσεις και στη μυθοπλασία.

Το Mega ήταν πάντα το κανάλι με τις ωραιότερες τηλεοπτικές σειρές και ήταν αναμενόμενο πως και σε αυτή τη νέα του εποχή δεν θα μπορούσε να μην δώσει στο κοινό καλή μυθοπλασία. Η αρχή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Η Γη της Ελιάς μπήκε με φόρα στη ζωή μας και οι τηλεθεατές την αγκάλιασαν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Και έπεται και συνέχεια…

Η αναμενόμενη πτώση των ριάλιτι

Γιατί ο κόσμος γυρνάει την πλάτη στα ριάλιτι και προτιμά να βλέπει τηλεοπτικές σειρές; Η απάντηση είναι απλή! Τα ριάλιτι κούρασαν! Δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον να δεις. Τα ίδια και τα ίδια. Μια νερωμένη σούπα με συνηθισμένα υλικά. Και αυτό φαίνεται και στην τηλεθέαση, καθώς τα ποσοστά τους έχουν πέσει κατακόρυφα, σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Ο κόσμος βαρέθηκε… Το να περιμένεις με τέτοια προγράμματα να “χτυπήσεις” τη μυθοπλασία είναι σαν να βαράς γροθιά με γυμνό χέρι στον τοίχο.

Ακόμα και οι διαγωνισμοί μαγειρικής βρίσκονται στα τάρταρα. Και αυτό διότι η “συνταγή” αυτή τη φορά δεν πέτυχε και τα συγκεκριμένα προγράμματα σημειώνουν νούμερα τόσο χαμηλά που προφανώς δεν περίμενε κανείς. Μαγειρική, σου λέει, ο άλλος, θα το δει ο κόσμος. Αμ δε! Τα συγκεκριμένα προγράμματα απέχουν παρασάγγας από το MasterChef, στην επιτυχία του οποίου “στηρίχτηκαν” για τα δικά τους, αλλά δεν τους βγήκε.

Η μάχη, λοιπόν, ανάμεσα στη μυθοπλασία και τα ριάλιτι είναι άνιση, το παιχνίδι χαμένο από τα αποδυτήρια και το σίγουρο είναι πως από εδώ και στο εξής θα απολαύσουμε ακόμα ωραιότερα πράγματα. Περιμένουμε…