Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς EUROVISION

Πολύ καλά θα κάνει η ΕΡΤ να απέχει από το θεσμό...Ίσα ίσα θα γλυτώσουμε και τις αναφορές για το βρακί και το μαλλί της καλλιτέχνιδος...

 

Μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις και τα σιχτιρλίκια που θα άκουγε η ΕΡΤ αν συμμετείχε στην EUROVISION, νομίζω πως καλά κάνει και φέτος θα πάει πάσο! Δεν έγινε δα και τίποτα φοβερό. Ναι συμφωνώ, άρτος και θεάματα σε μια εποχή μαύρης δυστυχίας και μιζέριας, αλλά από την άλλη, 400.000 ευρώ είναι πολλά. Ακόμα και ένας χορηγός να βρεθεί να τα δώσει, το αίσθημα του κόσμου είναι πως θα είναι ΠΕΤΑΜΕΝΑ λεφτά. 

Τι θα πάθουμε αν δεν πάμε ; Τϊποτα. Ίσα ίσα θα γλυτώσουμε και τις γραφικές και τρε-μπανάλ αναφορές για το μαλλί, το φόρεμα, το χορευτικό, τη μουσική «γέφυρα» και το βρακί της τραγουδίστριας. Κάθε λογής ξερόλας που θα βγαίνει στην τιβί ή στο ίντερνετ και θα μας κοπανάει την παπαριά του. Λες και μας νοιάζει! Όσο κατινάρες και να είμαστε ή να γινόμαστε έστω για λίγο, ε Θεέ! δεν γίνεται εν έτει 2012 με τόσα καθημερινά προβλήματα, να περιμένουμε να δούμε άσπρη μέρα και να ξεφύγουμε, μέσω της…Eurovision.

Kαι το πάω και παρακάτω. Μερικές φορές δεν πρέπει να περιμένουμε από την τηλεόραση να μας κάνει να ξεφύγουμε. Ας δείξει αυτά που πρέπει να δείξει, ας φροντίσει να μας ενημερώσει και ας αφήσει το κέφι και τη σαχλαμάρα να τα βρούμε σπίτι μας με τους φίλους και τις παρέες μας. Δεν χρειάζεται να βλέπουμε την αποθέωση της σαχλαμάρας και τα αηδιαστικά-αδιάφορα ρεπορτάζ καναλιών για τις ετοιμασίες της Eurovision.

Πολύ χαίρομαι που φέτος δεν θα τα ακούσουμε όλα αυτά. Δεν θα βγούμε να κρίνουμε τις άλλες συμμετοχές. Δεν θα ψάχνουμε άν είναι «κλεμμένο» το τάδε κομμάτι ή αν το φετινό φαβορί είναι μπροστά στα…στοιχήματα! Μπορώ -και θέλω- να ζήσω και χωρίς αυτό! Καλή πλάκα κανουμε τις βραδιές της Eurovision, αλλά οκ, υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα.

Η ΕΡΤ έχει ακούσει πολλά -και πολύ δίκαια-! Τα εκατομμύρια που έχουν φαγωθεί εκει μέσα, δεν έχουν φαγωθεί πουθενά και για να αναστραφεί αυτό το κλίμα -αν μπορεί να αναστραφεί…- χρειάζονται (και) τέτοιες κινήσεις. Χρειάζονται φυσικά, πολλά πολλά ακόμα, αλλά τουλάχιστον δείχνουν στο Ραδιομέγαρο ότι δεν ζουν σε έναν άλλο κόσμο.

Ευτυχώς…

Όλα τα άρθρα