Μια τηλεοπτική σεζόν που συζητήσαμε περισσότερο από όσο πραγματικά παρακολουθήσαμε

Άλλοι έκαναν "θόρυβο" και λίγοι είχαν τη χάρη...

Πολυδιαφημιζόμενα formats, «πολυαναμενόμενα» shows και realitys, πολλά υποσχόμενες σειρές και εκπομπές με… αποκλειστικότητες. Η φετινή σεζόν τα είχε όλα και σε μεγάλο αριθμό. Ωστόσο, όταν στους πίνακες τηλεθέασης «λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει» σε πολλές τηλεοπτικές γειτονιές.

Ενώ εμείς συζητούσαμε για την πρεμιέρα του Ταλέντου, ποιος θα μαγειρέψει στο Top Chef, ποιος θα χορέψει στο Dancing και ποιοι μπαίνουν στη Φάρμα, το κοινό έβλεπε Σασμό, Γη της ελιάς, Survivor, Ράδιο Αρβύλα και Συμπέθερους. Και αυτά μόνο στην prime time. Γιατί αν επεκταθούμε και στις υπόλοιπες ζώνες θα προκαλέσουμε… στεναχώριες και γκρίνιες. Και από αυτές είχαμε πολλές φέτος.

Ας μη θυμηθούμε για ποιες εκπομπές δημιουργήθηκε «τεράστια» αναμονή κοινού… χωρίς επί της ουσίας να υπάρχει κοινό να τις παρακολουθήσει. Να μην θυμηθούμε, επίσης, για ποιες εκπομπές και ποια ποσοστά τηλεθέασης «σφάχτηκαν» τα κανάλια την τρέχουσα σεζόν. Όλοι έτρεξαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις επικοινωνιακά, τη στιγμή που ο τηλεθεατής γύρισε την πλάτη σε πολλές από τις «καινοτόμες» προτάσεις.

Στο μεταξύ, ο «κρότος» ερχόταν πάντα από τα projects που πέρασαν σχεδόν απαρατήρητα από τον κόσμο. Όποιος κάνει επιτυχία, θα μου πεις, δεν έχει και τόσο ανάγκη να το φωνάξει και δίκιο θα έχεις. Αλλά φτάσαμε πλέον στο άλλο άκρο.

Αυτή τη σεζόν την συζητήσαμε, την γράψαμε και τη διαβάσαμε πιο πολύ από ό,τι την παρακολουθήσαμε. Μήπως να ετοιμάσουμε για τη νέα χρονιά περισσότερες προτάσεις που να βλέπονται; Πόσο δύσκολο, άραγε, είναι για έναν διευθυντή προγράμματος να εντοπίσει τον σφυγμό του 2022; Γιατί βαρεθήκαμε λίγο με το 2005, πέρασαν και χρόνια από τότε…