Μα, τι είναι επιτέλους αυτό που συμβαίνει κάθε μεσημέρι στο πλατό του Νίκου Μουτσινά;

Νίκος Μουτσινάς

Γιατί όλοι αποζητούν πέρασμα έστω και του ενός λεπτού από το πλατό του Καλό Μεσημεράκι;

Και ήρθε ο Νίκος Μουτσινάς και είπε Καλό Μεσημεράκι και έφερε την απογευματινή τηλεθέαση στη συχνότητα του ΣΚΑΪ και η showbiz στάθηκε στην ουρά για έστω ένα λεπτό εμφάνισης στην εκπομπή. Μα τι είναι αυτό που συμβαίνει, τελικά, κάθε μεσημέρι λίγο μετά τις 3, που όλοι θέλουν να αποτελέσουν μέρος του;

Η τηλεοπτική επιτυχία είναι το άθροισμα κάποιων προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούνται. Όσο μεγαλύτερο το άθροισμα, τόσο πιο μεγάλη και η επιτυχία. Στην περίπτωση του Νίκου Μουτσινά, φαίνεται πως τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Και ας ξεκινήσουμε από αυτό ακριβώς, στο Καλό Μεσημεράκι τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. Όλοι και όλα βρίσκονται εκεί που πρέπει, σαν να έχουν προηγηθεί πολλές πρόβες πριν από κάθε live. Ακόμα και η έκπληξη… δεν είναι έκπληξη, έχει τοποθετηθεί μετά από μελέτη στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή. Η εκπομπή λειτουργεί σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι από το πρώτο λεπτό που βγαίνει στον αέρα μέχρι τους τίτλους τέλους.

Η αρχισυντάκτρια διευθύνει μοναδικά όλο αυτό που γίνεται κάθε απόγευμα στον ΣΚΑΪ. Νιώθεις ότι ελέγχει τα πάντα. Απλώνει ένα διακριτικό πέπλο προστασίας γύρω από τον παρουσιαστή και όλους όσοι εκτίθενται στο φακό, δημιουργώντας στους ίδιους ένα αίσθημα ασφάλειας που ουσιαστικά τους απελευθερώνει.

Ο σκηνοθέτης σε συνεχή εγρήγορση δίνει αυτό που πρέπει να δει ο τηλεθεατής κάθε δευτερόλεπτο. Έχει πάντα το πιο σωστό πλάνο και «μιλάει» με τον τρόπο του.

Η παραγωγή δεν κάνει τσιγκουνιές…

Ο Νίκος Μουτσινάς, όπως και η Ματίνα Νικολάου και οι Alcatrash, ακόμα και οι τεχνικοί του πλατό, δίνουν έναν παλμό που δύσκολα συναντάμε σε ζωντανές εκπομπές την τρέχουσα σεζόν. Γνωρίζει την κάθε λεπτομέρεια και το πιο σημαντικό: οι συνεργάτες του γνωρίζουν τι θέλει ο ίδιος. Ανοίγοντας την πόρτα αφήνει εκτός οτιδήποτε μπορεί να έχει συμβεί στον ίδιο, οτιδήποτε μπορεί να τον απασχολεί στην πραγματική ζωή. Ο Νίκος Μουτσινάς δημιουργεί έναν μαγικό κόσμο χαράς, μέσα στον οποίο παρασύρει τους θεατές και εν συνεχεία τους τηλεθεατές.

Γι’ αυτούς και για πολλούς λόγους ακόμα, το Καλό Μεσημεράκι είναι φέτος ίσως η καλύτερη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης. Η εκπομπή που, τουλάχιστον, θες να δεις, αν δεν μπορείς να συμμετέχεις.