Κατερίνα Ζαρίφη – Παύλος Σταματόπουλος: Χειμώνας #whynot?

Καλοκαίρι #not

Μια ευχάριστη καλοκαιρινή νότα σε ένα γυμνό τηλεοπτικό τοπίο...

Η Κατερίνα Ζαρίφη και ο Παύλος Σταματόπουλος υποσχέθηκαν ένα #not στα καλοκαιρινά τηλεοπτικά κλισέ και φαίνεται ότι το έκαναν πράξη. Όχι, δηλαδή, πως σαν μια καλοκαιρινή εκπομπή ψυχαγωγίας που σέβεται τον εαυτό της δεν συμπεριέλαβε στο μενού ήλιο, θάλασσες και πισίνες. Δεν μπορείς να τα αποφύγεις όλα αυτά, αρκεί να μην είσαι μόνο αυτά.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που μια καλοκαιρινή πρωινή εκπομπή δεν φαντάζει σαν μια πρόχειρη, εύκολη λύση να καλύψουμε ένα κενό. Το Καλοκαίρι #not έχει δομή, ροή, περιεχόμενο και δύο παρουσιαστές που «κούμπωσαν» ιδανικά στην ατάκα ο ένας με τον άλλο.

Η Ζαρίφη και ο Σταματόπουλος κατάφεραν να μην έχουν κανέναν ευδιάκριτο μεταξύ τους ανταγωνισμό και να μην κουράζουν προσπαθώντας να κερδίσουν περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο ο ένας εις βάρος του άλλου, όπως έχουμε δει πολλές φορές να γίνεται στο παρελθόν. Χειρίζονται με ιδιαίτερη άνεση τη θεματολογία, ακόμα και όταν πρόκειται για σοβαρότερα θέματα, επικαιρότητας. Αν κάτι μπορείς να τους προσάψεις, είναι ίσως μια μικρή αίσθηση που υπάρχει κάποιες στιγμές ότι οι ίδιοι δεν αισθάνονται ακόμα κύριοι της εκπομπής τους.

Κατά τ’ άλλα, ίσως το Open μόλις ανακάλυψε το νέο δίδυμο που θα πρέπει να αξιοποιήσει τον ερχόμενο χειμώνα. #whynot?

p.s. Σε ευχάριστη έκπληξη φαίνεται να εξελίσσεται σταδιακά ο Ηλίας Γκότσης, ο οποίος καλό θα ήταν να συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο: χαλαρώνω τους μυς και εκφέρω ολοκληρωμένη άποψη.