Η τηλεόραση που μας σνομπάρει, η τηλεόραση που μας παρακαλά

τηλεόραση

Προβληματισμοί στο τέλος μιας εβδομάδας άτυχων χειρισμών και δημόσιων τοποθετήσεων. Ας ξανασυστηθούμε...

Στο 2021… η τηλεόραση μπήκε με φόρα τόση που είχαμε χρόνια να δούμε. Φόρα που έδωσε χαρά σε όσους την αγαπάμε. Εκπομπές, σειρές, shows και realities… βρήκαν τον χώρο τους σε μια τηλεοπτική σεζόν για όλες τις προτιμήσεις. Ο ανταγωνισμός μεγάλος, γόνιμος στις περισσότερες περιπτώσεις, με τους τηλεθεατές να έχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ. Τι γίνεται, όμως, με τους ίδιους τους συντελεστές των προγραμμάτων; Σε τι είδους ανταγωνισμό επιδίδονται καθημερινά για να ξεφύγουν από την σεζόν του 10%;

Στο 2021… οι ιστοσελίδες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας παλεύουν ακόμα να κερδίσουν την αποδοχή, την αναγνώριση ως ΜΜΕ. Όχι από το κοινό, αλλά από τα υπόλοιπα Μέσα. Οι αναγνώστες, οι χρήστες του Διαδικτύου είναι αυτοί που οδηγούν την εποχή, την εξέλιξη. Η τηλεόραση, όμως, μοιάζει κάποιες φορές να αρνείται την πραγματικότητα αυτήν που της αφαιρεί κάτι από τις δάφνες του παρελθόντος της. Την πραγματικότητα που μπορεί να την ξεβολεύει.

Στο 2021… οι δύο προαναφερόμενοι κόσμοι μπλέκουν συχνά ο ένας στη γη του άλλου, χρησιμοποιούν ο ένας τον άλλον για την επιβίωση τους στο σκληρό περιβάλλον του επαγγέλματος. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα όρια ξεπερνιούνται. Τότε είναι που ίσως χρειάζεται να ξαναγίνουν οι συστάσεις.

Γεια σας! Είμαστε ο Γιώργος, ο Φίλιππος, ο Αλέξανδρος και ο Γιάννης. Γράφουμε καθημερινά στο zappIT – διαδικτυακό Μέσο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης – για το άλλο αγαπημένο μας μέσο, την τηλεόραση. Μεταξύ άλλων, διευκολύνουμε όσο μπορούμε την προβολή των προγραμμάτων της, την προβολή των πρωταγωνιστών της – μεγάλων και μικρών -, εξυπηρετούμε τις ανάγκες επικοινωνίας της, ενίοτε υπομένουμε και την λογοκρισία που μας επιβάλει για δικά της λάθη. Αναρωτιόμαστε, όμως, πόσο συμβατά είναι όλα τα παραπάνω με τη διαρκή τάση σνομπισμού και υποτίμησης από ορισμένους εκπροσώπους της, είτε μπρος είτε πίσω από τις κάμερες.

Για εμάς και τους 500,000 αναγνώστες την ημέρα που μας τιμούν με την παρουσία τους, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Για εσάς όχι;