Η σάτιρα φίλε μου πρέπει να διδάσκει και κάτι…

 

Αν θέλετε την ταπεινή μου γνώμη, ήταν και παραήταν. Εντάξει να κάνεις φάρσες. ΟΚ να προσπαθείς να είσαι χιουμορίστας και να κάνεις τον γελωτοποιό -πολλές φορές με επιτυχία δεν αντιλέγω-. Αλλά το να επαλαμβάνεις το ίδιο αστείο με τους καλεσμένους των άλλων εκπομπών του καναλιού το οποίο σε φιλοξενεί, ε πάει πολύ…

Γιατί ο …εξυπνάκιας δεν πήγε το προηγούμενο βράδυ να κάνει καμιά πλακίτσα στον Νίκο Μιχαλολιάκο ως gay «ηθοποιός» π.χ. ; Δεν το σκέφτηκε ; Φοβήθηκε ; Του φάνηκε πιό πολύ αστείο να πάει να κάνει την βλακεία του στο τηλεοπτικό -και όχι μόνο- θύμα του περιβόητου επεισοδίου «Χαστούκι Κασιδιάρη στην Κανέλλη live» ;

Αλήθεια, τι…πλάκα περίμενε να κάνει ; Ποιός να γελάσει ; Τι ηλίθιο μυαλό να θρέψει με αυτό το οπτικό μπουρδολόγημα ; Τόσα άλλα χαζά θέματα υπάρχουν και να αστειευτεί κανείς, αυτό βρήκαν ; Στη «Συντέλεια» αρκετές φορές έχουν δείξει ότι διαθέτουν καυστικό μεν, χιούμορ δε. Αυτό σήμερα, ΔΕΝ ήταν χιούμορ. Και αν ή έννοια της σάτιρας ΔΕΝ έχει όρια (το πιστεύω), ωστόσο το χιούμορ και η πλάκα πρέπει να έχουν όρια.

Πας σε καμιά κηδεία, την ώρα που βάζουν το νεκρό στο χώμα, να μπεις μέσα στο φέρετρο ; Ε όχι δεν πας. Αν πήγαινες, θα μπορούσες να πεις μετά «έλα μωρέ…πλάκα έκανα» ; Άρα, κάπου κάπου υπάρχουν κάποια όρια. Το σημερινό της «Συντέλειας» τα ξεπέρασε.

Και στο κάτω κάτω η σάτιρα πρέπει να διδάσκει και κάτι. Να λέει κάτι, να σε κάνει καλύτερο, να σε βάλει να σκεφτείς κάτι. Η σάτιρα δεν είναι ΜΟΝΟ πλάκα. Έτσι γεννήθηκε, έτσι δημιουργήθηκε. Άλλο αν εμείς, την κάναμε μπούρδα.

Αυτά τα περιστατικά ΔΕΝ μπορείς να τα αντιμετωπίζεις με χιούμορ! Οφείλεις να τα τοποθετείς εκεί που πρέπει. Δεν γίνεται να κάνεις πλάκα, ειδικά όταν ένα θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις. Εν έτει 2012, οφείλουν, ειδικά αυτοί που έχουν βήμα στα media να σκέφτονται παραπάνω και να μετρούν ως το 10, πριν ξεκινήσουν να κάνουν μια τέτοια «φάρσα».