Γιατί το «Καλύτερα δε γίνεται» είναι η καλύτερη ψυχαγωγική εκπομπή του είδους για φέτος;

Ναταλία Γερμανού

Η εκπομπή με τα πολλά συν και το ένα πλην...

Ήταν στην αρχή της τρέχουσας τηλεοπτικής σεζόν, όταν η Ναταλία Γερμανού εμφανίστηκε στην οθόνη μας και πάλι μέσα από τον Alpha, από εκεί που η ίδια έχει δηλώσει ότι θεωρεί πως είναι το επαγγελματικό της σπίτι. Μετά από… θα έλεγα… περιπέτειες διαφόρων συχνοτήτων, η Ναταλία γύρισε εκεί που είχε γράψει στο παρελθόν όμορφες τηλεοπτικές σελίδες. Είχε φτάσει η στιγμή που έπρεπε να κάνει ένα βήμα παραπάνω και το έκανε…

Γιατί, λοιπόν, το «Καλύτερα δε γίνεται» είναι η καλύτερη ψυχαγωγική εκπομπή του είδους τη σεζόν που ολοκληρώνεται;

Γιατί, πρώτα απ’ όλα η Ναταλία Γερμανού κράτησε όλα αυτά που αγάπησε το κοινό σε αυτήν και πέταξε από πάνω της όλα όσα την (συγ)κρατούσαν πίσω. Βγήκε μπροστά, φανέρωσε κι άλλα στοιχεία της προσωπικότητάς της, των ικανοτήτων της, του τρόπου που χειρίζεται τον φακό. Ελέγχει το πλατό της με την ίδια άνεση που αφήνει να κινούνται ελεύθερα σε αυτό οι συνεργάτες της, μια μαεστρία που ελάχιστοι κεντρικοί/ες διαθέτουν -είναι γλυκιά η κάμερα για να την μοιραστείς. Στάθηκε μπροστά στους τηλεθεατές, σίγουρη, διαβασμένη, ακομπλεξάριστη, σοβαρή αλλά και με διάθεση να τσαλακωθεί, πήρε θέση, είπε τη γνώμη της ανοιχτά, ήρθε αποφασισμένη να κερδίσει.

Δίπλα της, ίσως το πιο ισορροπημένο και πιο… to the point πάνελ της σεζόν. Ο Κώστας Τσουρός, ο οποίος συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της Ναταλίας, έχει τεκμηριωμένη άποψη και πραγματοποιεί συνεντεύξεις που την επόμενη μέρα παίζουν παντού. Η τολμηρή Φωτεινή Πετρογιάννη, η οποία βρήκε τον χώρο που κατανοεί και αναδεικνύει τον καυστικό της λόγο, αλλά και καλεσμένους που «αντέχουν» τις ερωτήσεις της. Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη και ο Χάρης Γιακουμάτος, οι οποίοι κατάφεραν να μας αλλάξουν γνώμη, να ξεχάσουμε το Survivor παρελθόν τους και σταδιακά να δώσουν το δικό τους χρώμα.

Και πίσω από όλα αυτά, ο ενορχηστρωτής αυτής της επιτυχίας που ακούει στο όνομα Μαίρη Κούσουλα. Η αρχισυντάκτρια του Καλύτερα δε γίνεται φάνηκε από το πρώτο λεπτό, ότι είχε γνώση 100% για το τι εκπομπή ήθελε να παραδώσει στο κοινό. Με γρήγορη και ταυτόχρονα χαλαρή ροή, κατάφερε να χωρέσει σε σωστές αναλογίες: επικαιρότητα, gossip, social media, μόδα, υγεία, ομορφιά, μαγειρική, ταξίδι, συνεντεύξεις, ζωντανές συνδέσεις, παιχνίδια και… να μην βαρεθούμε!

Ένα αρνητικό έχει το Καλύτερα δε γίνεται… προβάλλεται μόνο δύο φορές την εβδομάδα.