Γιατί -μας- αρέσει το Football Stories

Football Stories

Τι πέτυχαν οι Λέντζας και Γιακουμίδης από τα πρώτα κιόλας, επεισόδια;

Και κάπου εκεί, τα μεσάνυχτα της Τρίτης, προσγειώθηκε στη late night ζώνη του ΑΝΤ1 μια εκπομπή διαφορετική από τις άλλες και κυρίως, διαφορετική από όσα πρόβαλε μέχρι πέρυσι εκείνη την ώρα ο συγκεκριμένος σταθμός. Οι Football Stories που παρουσιάζουν ο Γιώργος Λέντζας και ο Άγγελος Γιακουμίδης κατάφεραν από τα πρώτα επεισόδια να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και κάποιων… ειδικών κοινών – έκπληξη.

Το Football Stories, είναι κατά βάση μια ταξιδιωτική εκπομπή που καταγράφει την ποδοσφαιρική κουλτούρα κάθε χώρας. Αυτό γίνεται μέσα από τα μάτια του Γιώργου Λέντζα, ο οποίος για πρώτη φορά με τον λόγο του μας έκανε να ξεχάσουμε ότι υπήρξε εικονολήπτης, και του Άγγελου Γιακουμίδη, του οποίου την τηλεοπτική απειρία συγχωρείς κάθε φορά που τον βλέπεις να τσαλακώνεται με χιούμορ. Με αυτά τα δεδομένα, ίσως, τελικά, να μην είναι έκπληξη η υψηλή -για προγράμματα του είδους- τηλεθέαση που καταγράφει η εκπομπή, στο δυναμικό κοινό και στις γυναίκες.

Το ποσοστό 16,2% στις ηλικίες 18-54 που σημείωσε χθες το Football Stories, ήταν αρκετό, όχι μόνο για να το βάλει στο παιχνίδι του ανταγωνισμού, αλλά και για να του δώσει την πρωτιά συγκριτικά με άλλες εκπομπές που προβάλλονται εκείνη την ώρα. Οι γυναίκες 25-44 φαίνεται πως έχουν αδυναμία στους δύο sexy παρουσιαστές σε ποσοστό 19,6%, ενώ στους νεαρούς τηλεθεατές κάτω των 18 ετών που βλέπουν εκείνη την ώρα τηλεόραση, ο Γιώργος και ο Άγγελος κάνουν θραύση μεγέθους 41,5%!

Δεν ξέρω αν ο αρχικός στόχος των δύο ήταν να τραβήξουν το ενδιαφέρον αυτών που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Αυτό που κατάφεραν, ωστόσο, ήταν να φέρουν κοντά στο άθλημα πολλούς που ίσως δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ. Και δεν το κατάφεραν μόνο με την ομορφιά τους…