Φως στο Τούνελ: Επιτακτική ανάγκη η αλλαγή της ώρας!

Φως στο τούνελ

Τα σχόλια των τηλεθεατών πληθαίνουν και πρέπει να παρθούν σύντομα αποφάσεις!

Εν έτει 2012, η Αγγελική Νικολούλη και το «Φως στο Τούνελ» μετακομίζουν στον Alpha. Από τότε, το κανάλι της Κάντζας διαθέτει ένα από τα πιο δυνατά «χαρτιά» της ελληνικής τηλεόρασης. Και κατά την άποψή μου το δυνατότερο που έχει, μέχρι και σήμερα, ο σταθμός στην κατοχή του!

Φέτος, λοιπόν, στις αρχές Νοεμβρίου, η Αγγελική Νικολούλη έκανε πρεμιέρα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στον Alpha με το «Φως στο Τούνελ» και πραγματικά όλος ο κόσμος περίμενε με ανυπομονησία τη στιγμή που η παρουσιάστρια θα έλεγε την πρώτη της καλησπέρα για την τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν.

Μπορεί το κοινό να την ακολουθεί πιστά, καθώς η συμβολή της τα τελευταία χρόνια στην κοινωνία είναι άκρως σημαντική και αδιαμφισβήτητη, ωστόσο, στις τάξεις των τηλεθεατών υπάρχει γκρίνια… Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τόσο η Αγγελική Νικολούλη, όσο και οι ιθύνοντες του τηλεοπτικού σταθμού. Μιλάω, φυσικά, για το θέμα της ώρας, το οποίο είναι πολύ σημαντικό.

Αγγελική Νικολούλη

Ας ξεκινήσουμε από την κλασική ώρα έναρξης που είναι στις 23:00. Είναι αργά… Μιλάμε, βέβαια, για late night ζώνη, ωστόσο, πρόκειται για μια κοινωνική-ενημερωτική εκπομπή και όχι για κάποιο ψυχαγωγικό show, το οποίο μπορεί να σε κρατήσει ξύπνιο μέχρι τις 02:00 με τραγούδια, κέφι και χορό.

[dfp_ads id=236982]

Στις τελευταίες εκπομπές, η ώρα έναρξης βρίσκεται μεταξύ 23:30 και 23:50. Και αυτό είναι κάτι που επίσης έχει δυσαρεστήσει ακόμα περισσότερο τους τηλεθεατές. Φαίνεται, άλλωστε, και στα σχόλια που κάνει ο κόσμος στην επίσημη σελίδα του «Τούνελ» στο facebook.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ξεκινάει η συγκεκριμένη εκπομπή λίγο πριν τα μεσάνυχτα, προκειμένου να προβληθούν πιο πριν ταινίες της Disney. Για μένα είναι άκυρο αυτό το πράγμα και η γνώμη μου ταυτίζεται απόλυτα με αυτή των τηλεθεατών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Alpha, σήμερα Παρασκευή (16/12), η ώρα έναρξης είναι στις 00:00. Γιατί;

1). Γιατί θα πρέπει ο κόσμος να παλεύει να μείνει ξύπνιος μέχρι τις 02:15, προκειμένου να παρακολουθήσει ολόκληρη την εκπομπή;

2). Γιατί να μην μπορεί να απολαύσει την, ίσως, καλύτερη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης σε μια πιο… φυσιολογική ώρα;

3). Γιατί θα πρέπει ο Alpha να κλείνει τα μάτια στα σχόλια των τηλεθεατών και να μην λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα παράπονα για την ώρα;

Στις τελευταίες δύο εκπομπές, η Αγγελική Νικολούλη έχει «απολογηθεί» on air στους τηλεθεατές, ωστόσο, αυτό δεν λύνει το πρόβλημα.

Κλείνοντας, θέλω να πω τα εξής: 27,2% μέσο όρο στο γενικό σύνολο έχει το «Φως στο Τούνελ» στις έξι πρώτες εκπομπές. Δεν είναι μικρό ποσοστό, ωστόσο, δεν θυμίζει σε τίποτα τα 40άρια και τα 50άρια άλλων εποχών. Σαφώς και παίζουν ρόλο οι υποθέσεις, ωστόσο, θεωρώ ότι η ώρα μετάδοσης είναι ένας καταλυτικός παράγοντας.

Δεν θα ήταν πολύ ωραίο να ξεκινάει η εκπομπή στις 21:00 ή στις 22:00; Σίγουρα, ναι… Ο κόσμος θα το απολάμβανε τότε και θα σταματούσε τα αρνητικά σχόλια. Και επίσης, θεωρώ, ότι τα νούμερα θα ανέβαιναν. Άλλωστε, η άποψή μου είναι ότι στην prime time της Παρασκευής δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα που θα μπορούσε να κοντράρει την Αγγελική Νικολούλη.