Eurovision 2016: Χαμηλότερη και από πέρυσι η τηλεθέαση στον ημιτελικό!

Η χειρότερη εμφάνιση της Ελλάδας μετά από πολλά χρόνια! Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης...

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision, η Ελλάδα …κατάφερε να αποκλειστεί από τον τελικό του διαγωνισμού. Οι Argo και το Utopian Land δεν μπόρεσαν να πείσουν την Ευρώπη να μας δώσει ένα εισιτήριο για το ερχόμενο Σάββατο και πως να μπορέσουν άλλωστε… Δυστυχώς, δεν κατάφεραν να «γεμίσουν» τη σκηνή-υπερπαραγωγή της Eurovision ούτε με τη σκηνική τους παρουσία, αλλά κυρίως, ούτε με τις ερμηνείες τους στο τραγούδι.

Δείτε την εμφάνιση των Argo που κράτησε την Ελλάδα μακριά από τον τελικό

Η Ελλάδα εμφανίστηκε σαν τον φτωχό συγγενή σε ένα πανευρωπαϊκό event, στο οποίο η διοίκηση της ΕΡΤ έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι συμμετέχει με το ζόρι. Η «ομπρέλα» της κουλτούρας την οποία εύκολα χρησιμοποιούν μερικοί σε αυτή τη χώρα, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι σε απομονώνει από τη βροχή, που στην προκειμένη περίπτωση είναι «βροχή» προβολής σε ένα κοινό εκατομμυρίων. Η …κουλτούρα προϋποθέτει ανοιχτά μυαλά, κάτι που ούτε αυτή τη φορά είχαμε.

Η τηλεθέαση του Ημιτελικού, προσαρμοσμένη στη φετινή διάθεση των διοικούντων της ΕΡΤ για την Eurovision, κινήθηκε ακόμα χαμηλότερα και από πέρυσι. Στο γενικό σύνολο τηλεθέασης ο μέσος όρος ήταν 22,5%, ενώ στο δυναμικό κοινό δεν ξεπέρασε το 23%. Μοναδική εξαίρεση ήταν το τέταρτο κατά τη διάρκεια του οποίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα που έφτασε στο 31,4%.

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης

Τι σημασία έχουν όμως τα νούμερα τηλεθέασης και τα χρήματα που αυτή μπορεί να αποφέρει στην ΕΡΤ; Ο κος Τσακνής απαξιεί…

Γιώργος Σκρομπόλας

Δείτε όλα όσα έγιναν στην Eurovision εδώ!