Το EURO «τρομοκρατεί» την Prime Time!

Καθημερινά η ΕΡΤ κερδίζει μεγάλο μερίδιο από την πίτα της τηλεθέασης, αλλά αυτό θα κρατήσει μόνο ένα μήνα.

ΤΟ EURO μπήκε ξανά στη ζωή μας μετά από τέσσερα χρόνια και οι Έλληνες φίλαθλοι το υποδέχτηκαν με μεγάλη θέρμη. Μπορεί η εθνική μας να μην τα κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση, ωστόσο, οι τηλεθεατές δεν γυρνούν την πλάτη σε ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός. Η ποδοσφαιρική γιορτή της Ευρώπης, την οποία μεταδίδει η ΕΡΤ, έχει «τρομοκρατήσει» τα υπόλοιπα κανάλια που βλέπουν καθημερινά τα νούμερα των προγραμμάτων τους να πέφτουν, ειδικά στην prime time.

Τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, από την Παρασκευή που ξεκίνησε το EURO, η prime time ανήκει στην ΕΡΤ, η οποία έχει αφήσει πίσω της μεγάλα προγράμματα που είχαν την …τιμητική τους τα βράδια. Η αρχή έγινε με το παιχνίδι Γαλλία – Ρουμανία που βρέθηκε στην κορυφή με 28,1, παίρνοντας μερίδιο της πίτας από «Μπρούσκο», «X Factor» και «Φως στο Τούνελ».

Το Σάββατο, Αγγλία και Ρωσία δημιούργησαν διαφορά της τάξεως το 17-18 μονάδων από τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τη Ρούλα Κορομηλά, ενώ την Κυριακή, Γερμανία και Ουκρανία δεν άφησαν κανένα περιθώριο …αντίδρασης στο Your Face Sounds Familiar. 23,8% σημείωσε και το Βέλγιο – Ιταλία τη Δευτέρα, συνεχίζοντας την… παράδοση.

Γενικά, ο κόσμος παρακολουθεί φανατικά το Euro και το σίγουρο είναι ότι όσο περνάει ο καιρός, η τηλεθέαση θα ανεβαίνει κι άλλο για την ΕΡΤ, καθώς θα έχουμε πιο «δυνατά» παιχνίδια. Αυτό, βέβαια, δεν θα κρατήσει για πολύ, καθώς το Euro θα ολοκληρωθεί στα μέσα του Ιουλίου. Και από εκεί και μετά, τα 28άρια και τα 30άρια θα αποτελέσουν παρελθόν για την ΕΡΤ, η οποία θα περιμένει κάποιο άλλο μεγάλο γεγονός, μπας και σημειώσει υψηλά νούμερα.