Ένας Joker υποτονικά διεκπεραιωτικός, υπέρμετρα θεατρικός

Αλέξης Γεωργούλης

Μπορούμε όλοι... να τα κάνουμε όλα... το ίδιο καλά;

Το Joker αφίχθη στην απογευματινή ζώνη του OPEN για να διαπιστώσουμε ότι από τον «κατασκευαστή» του είναι όντως ένα παιχνίδι με «σασπένς, ανατροπές και ερωτήσεις που μας βάζουν δύσκολα», όπως αναφέρει το δελτίο τύπου. Ωστόσο, όλα αυτά για να φτάσουν στον τελικό αποδέκτη, το τηλεοπτικό κοινό, θα πρέπει κάποιος να τα μεταδώσει με τον κατάλληλο τρόπο.

Ένας παρουσιαστής με νεύρο και παλμό, που αφήνει το παιχνίδι να πρωταγωνιστεί, ενώ ο ίδιος φροντίζει για τον ρυθμό που θα κρατήσει ζωντανό το τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Είναι αυτός ο παρουσιαστής ο Αλέξης Γεωργούλης;

Άλλοτε υποτονικά διεκπεραιωτικός και άλλοτε υπέρμετρα θεατρικός, αλλά πάντοτε με την αυτοπεποίθηση και τη γοητεία του «Σωτήρη» από το «Είσαι το ταίρι μου» -μάλιστα, συνάντησε ακόμα και την «Στέλλα» στην πρώτη εκπομπή-, ο Αλέξης Γεωργούλης έμοιαζε ως έναν βαθμό σαν να πετάχτηκε για λίγο μέχρι το OPEN να κάνει μια γρήγορη παρουσίαση πριν επιστρέψει στις άλλες, πολύ πιο σοβαρές εργασίες του.

Δεν θα παραβλέψουμε την καλή του διάθεση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που έχει η παρουσίαση ενός τηλεπαιχνιδιού, όμως καλό είναι καμιά φορά να μας περνάει έστω και φευγαλέα η σκέψη ότι μπορεί να μην είμαστε το ίδιο καλοί σε όλα. Επίσης, ένα «όχι» μπορεί να είναι περισσότερο ασφαλές από την ανασφάλεια του κλισέ: «πρέπει να κλείσω οπωσδήποτε κάπου τη νέα σεζόν».