«Ελεονώρα ζούμε το δεκάρι σου να δούμε» και άλλα τηλεοπτικά… μαράζια

Διαβάστε στη στήλη TV PULSE από τον Αντώνη Πρέκα

Δεν ξέρω εσείς, αλλά προσωπικά εν μέσω των διαφαινόμενων εξελίξεων νιώθω σαν ήρωας του Βιμ Βέντερς. Αυτή την αγωνία τού τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι.
Το… μυστήριο του Λουξεμβούργου με την έκτακτη παρουσία Παπακωνσταντίνου, η νέα προβοκάτσια του Spiegel ,οι νέες υποβαθμίσεις των αμφιλεγόμενων οίκων αξιολόγησης (της… ανοχής μας), το νέο μπαράζ δηλώσεων και δημοσιευμάτων γύρω από την ελληνική οικονομία προοιωνίζονται εξελίξεις. Ραγδαίες… Καλές;… Κακές;… Σε κάθε περίπτωση, σημαντικές.

Έχω μονίμως ανοιχτή την τηλεόραση και σαν έτοιμος από καιρό, σαν θαρραλέος ανά πάσα στιγμή περιμένω να ακούσω το χαρακτηριστικό ήχο που σημαίνει διακοπή για «έκτακτο» γεγονός.
Καθένας με την τρέλα του, θα μου πείτε και με το κόλλημά του… Καθένας με τον καημό και την αναμονή του…

Οι πανελίστες, ας πούμε, της… προς μελέτη παρουσιάστριας Ελεονόρας κάθε πρωί δεν το κρύβουν: Ελεονόρα ζούμε το δεκάρι σου –στο Dancing της Κυριακής- να δούμε… Αυτό είναι το ντέρτι τους…
Οι Εurofun από την άλλη, με «μαξιλαράκι» τον αυριανό ημιτελικό, αναπνέουνε και ζούνε τα πολλά 12άρια για το Λούκα στον τελικό του Ντίσελντορφ να δούνε.

Ιδιαίτερο… τηλεοπτικό μαράζι έχουν συγκυριακά και τα κομματικά επιτελεία. Απόψε το βράδυ, λένε οι φήμες, μπορεί να δούμε ανατροπή στα δημοσκοπικά ευρήματα που αφορούν την εκλογική δύναμη των κομμάτων. Το περιοδικό γκάλοπ της GPO στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη θα φέρει την Νέα Δημοκρατία να προηγείται – για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2009- σε ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος.

Οι εργαζόμενοι του Alter, με τη σειρά τους, δικαίως αγωνιούν εν όψει και της επικείμενης συνάντησης των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων με τους εκπροσώπους των επενδυτών που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τον σταθμό… Άλλωστε, μόλις σήμερα Δευτέρα, η εταιρία επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή της ότι αιτήθηκε να υπαχθεί στο γνωστό άρθρο 99.
Υπάρχει φως στο τούνελ; Θα πάρουν ποτέ τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται; Ποια είναι η πολιτική βούληση; Θα επαναλειτουργήσει το κανάλι κι αν ναι, με πόσους από τους 730; Μήπως και το «σύστημα» έχει αποφασίσει να τελειώνει μ΄ αυτή την ιστορία , αφού έτσι θα… ρεφάρουν πολλοί;
Ατέλειωτη μοιάζει αυτή η λίστα των αναμονών. Κάπου εδώ ,όμως, θα βάλω τελεία…

…Και μη ξεχνάτε. Αύριο έρχονται οι επικεφαλής της κατοχικής τρόϊκας. Την Τετάρτη η Ελλάδα απεργεί…
Θέλετε επιμύθιον ; Ακούστε το τραγούδι του βίντεο…

                                                                                                                                                     Αντώνης Πρέκας