ΑΝΤ1 και Star αφήνουν πίσω Alpha και ΣΚΑΪ

τηλεθέαση

Η τηλεοπτική χρονιά των μεγάλων ανατροπών...

Από πολύ νωρίς και με τα μούτρα έπεσαν φέτος τα κανάλια στη μάχη για την επικράτηση στους πίνακες τηλεθέασης, αλλά κάποιοι φαίνεται πως κινδυνεύουν να… φάνε οι ίδιοι τα μούτρα τους. Αν και βρισκόμαστε στον πρώτο μήνα της σεζόν και δεν σκοπεύω να σπεύσω να βγάλω συμπεράσματα που μπορεί μέχρι τον επόμενο Ιούνιο να ανατραπούν πολλές φορές, υπάρχουν οι αριθμοί που δίνουν ήδη μια πρώτη αίσθηση…

Και αυτή η πρώτη αίσθηση δίνει προβάδισμα στον ΑΝΤ1 και το Star και αφήνει έναν βαθύ προβληματισμό για τον Alpha, τον ΣΚΑΪ και το Open. Το πολυποικιλιακό πρόγραμμα του ΑΝΤ1, μέχρι στιγμής, του έχει «βγει». Το 16,1% που σημείωσε στο δυναμικό κοινό την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη του έδωσε την πρωτιά στην τηλεθέαση. Από την άλλη, το Star διεκδικεί σοβαρά φέτος μια θέση στους… φιναλίστ για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Με βασικό αρωγό το GNTM, ο σταθμός έφτασε στο 15,2%.

Ο Alpha είναι ίσως το κανάλι που αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτή τη στιγμή, καθώς με ραγδαίους ρυθμούς βρέθηκε από την κορυφή να δίνει μάχη για την τρίτη θέση με τον ΣΚΑΪ. Έναν ΣΚΑΪ που πόνταρε πολλά σε πολλούς και λαμβάνει λίγα. Στο 13,3% η τηλεθέαση του Alpha την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη, στο 12,6% ο ΣΚΑΪ. Όσο για το Open, σχεδόν μη αναστρέψιμη η πορεία του στους πίνακες της Nielsen, περιορίστηκε στο 8,8%.