Που χάθηκε η Γιάννα Νταρίλη;

Γιάννα Νταρίλη

Η γυμναστική στον «Πρωινό καφέ», η συνεργασία με το Star και τα 70 μίνι ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ.

Αφιέρωμα στην Γιάννα Νταρίλη έκανε η Κλάρα Ασημακοπούλου, το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερα στην Espresso. Η ξανθιά εντυπωσιακή γυμνάστρια, που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από τον «Πρωινό καφέ» τη δεκαετία του ’90, αποτελεί σήμερα μία από τις πλέον επιτυχημένες επιχειρηματίες και τηλεοπτικές παραγωγούς στη Νέα Υόρκη, με δικό της κανάλι!

[dfp_ads id=236982]

Η πολυπράγμων Γιάννα Νταρίλη, η οποία έχει υπάρξει μοντέλο, ηθοποιός, δημοσιογράφος, παραγωγός και παρουσιάστρια της τηλεόρασης, γεννήθηκε από Ελληνες γονείς στη Νέα Υόρκη, όπου μεγάλωσε. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Γυμναστικής και Υγείας του Queens College of the City University of New York. Μετά το τέλος των σπουδών της, εργάστηκε για μία περίοδο ως γυμνάστρια στα ελληνικά σχολεία της Αρχιεπισκοπής. Επίσης, υπήρξε προπονήτρια σχολικών ομάδων μπάσκετ και βόλεϊ, διετέλεσε διευθύντρια δύο γυμναστηρίων και συνεργάστηκε με πολλούς φυσιοθεραπευτές.

Το καλοκαίρι του 1993 ήρθε στην Ελλάδα ως καθηγήτρια κάποιων αθλητικών ομάδων. Οπως έχει αποκαλύψει η ίδια, μια μέρα, κι ενώ βρισκόταν στην παραλία, την είδαν και την κάλεσαν στην εκπομπή «Πρωινή δροσιά» με τον Βασίλη Τσιβιλίκα. Δύο χρόνια μετά, έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τον «Πρωινό καφέ» στον ΑΝΤ1, όπου μας παρουσίαζε καθημερινά πρόγραμμα γυμναστικής. Το 1998 ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Star και την εκπομπή «Star Cafe», που κράτησε τρία χρόνια, στην οποία είχε την επιμέλεια των ενοτήτων της γυμναστικής, της μόδας, του lifestyle και της oμορφιάς.

Στη συνέχεια εργάστηκε στην ΕΡΤ, όπου παρουσίασε 70 μίνι ντοκιμαντέρ τουριστικού περιεχομένου για την προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Για τον ίδιο λόγο φιλοξενήθηκε αρκετές φορές ως guest στην εκπομπή «Today» της Katie Couric στο NBC.

Σε ό,τι αφορά τα προσωπικά της, η Γιάννα την περίοδο της δημοφιλίας της απασχόλησε τα μέσα με τη σχέση της με τον Αλέξανδρο Αγγλούπα. Ομως, νύφη ντύθηκε τελικά στο πλευρό του Βαγγέλη Παπαδάκου… Το ζευγάρι παντρεύτηκε αρχικά με πολιτικό γάμο στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια με θρησκευτικό, στον Αγιο Κωνσταντίνο Γλυφάδας, στις 2 Σεπτεμβρίου του 2001. Ο γάμος τους έληξε σχεδόν έναν χρόνο μετά.

Το 2005 η όμορφη γυμνάστρια επέστρεψε στη γενέτειρά της, ύστερα από 11 χρόνια στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της παραμονής της εδώ κάθε έξι μήνες ταξίδευε στη Νέα Υόρκη, για να βλέπει την οικογένειά της! Τώρα, δώδεκα χρόνια μετά, κάνει το αντίθετο: έρχεται στην Ελλάδα μία φορά στους έξι μήνες για να συναντά τους φίλους της! «Την Ελλάδα τη θεωρώ σπίτι μου, όπως θεωρώ και τις ΗΠΑ. Μπορεί να γεννήθηκα και να μεγάλωσα στη Νέα Υόρκη, παρ’ όλα αυτά θα ήθελα να περνάω περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα. Σε ένα ιδανικό σύμπαν, θα ζούσα έξι μήνες στην Αμερική και έξι μήνες στην Ελλάδα» είχε δηλώσει στο παρελθόν.

Σοβαρό τροχαίο

Οταν επέστρεψε μόνιμα στη γενέτειρά της, άκουσε ότι πουλιόταν ένα ομογενειακό κανάλι. Το συζήτησε με κάποιους φίλους και αποφάσισαν να το αγοράσουν. Και εγένετο το New Greek TV. Από τον Αύγουστο του 2012 είναι η επικεφαλής του ιδιωτικού επενδυτικού ομίλου του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού για την Time Warner Cable, ενώ παρουσιάζει δική της εκπομπή με τίτλο «Καλημέρα USA». Επίσης, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Ελληνίδων Επαγγελματιών Νέας Υόρκης (HPWA of New York). Συνοψίζοντας, σήμερα η όμορφη Γιάννα είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, παρουσιάστρια και σύμβουλος μάρκετινγκ και επιχειρησιακού σχεδιασμού στα ΜΜΕ.

Ομως, στη ζωή της Νταρίλη δεν ήταν όλα ρόδινα… Το 2011 ένα ταξί στο Μανχάταν έπεσε πάνω της. «Ηταν πολύ άσχημο, ταλαιπωρήθηκα πολύ και άλλαξα, γιατί κατάλαβα ότι τη μια μέρα είσαι και την άλλη όχι. Μου έφυγαν εννέα δίσκοι, έκανα δύο εγχειρήσεις… Νιώθω τυχερή που δεν έμεινα παράλυτη. Οταν δεν μπορείς να κουνηθείς ξαφνικά, σκέφτεσαι πώς θα είναι η ζωή σου» έχει περιγράψει σε παλαιότερη συνέντευξή της για την άτυχη εκείνη στιγμή.

Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο της γυμνάζεται, γιατί με την άθληση αποκτά ευεξία, καλύτερες αντοχές και μια καλύτερη εικόνα. Της αρέσει, άλλωστε, η εικόνα της, όπως λέει, γι’ αυτό συνεχίζει να προσέχει. Αυτό το διάστημα βρίσκεται σε μακροχρόνια σταθερή σχέση και είναι πολύ ερωτευμένη και ευτυχισμένη! Τόσο, που ονειρεύεται να κάνει παιδιά! Οποτε βρίσκει χρόνο, επισκέπτεται τη χώρα μας, όπου περνά πάντα πολύ όμορφα, και στην Αμερική, όπου ζει πλέον, προσπαθεί, με τα μέσα που διαθέτει, να βοηθά τους Ελληνες.