Ποιο Hyde Park; Ελληνικό! Το πάρκο που θα ζηλεύουν και οι Άγγλοι

Ακούς για Λονδίνο και δεν μπορεί το μυαλό σου να μην τρέξει και στο Hyde Park. Σαν αυτοματισμός ένα πράγμα. Γιατί κακά τα ψέματα πρόκειται για ένα πάρκο απόλυτα συνδεδεμένο με τη βρετανική πρωτεύουσα.

Μια όαση πρασίνου στην καρδιά της πόλης που προσφέρεται για τις πιο ανέμελες στιγμές σου. Είτε πρόκειται για ντόπιους είτε βέβαια για τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν μια απόδραση στη φύση.

Και ποιος δεν θέλει πού και πού άλλωστε ένα διάλειμμα από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Ε, αυτό το πάρκο ορόσημο για το Λονδίνο λειτουργεί σαν μια πύλη για το πέρασμα σε μια άλλη, πολλές φορές, ξεχασμένη πραγματικότητα.

Δεν είναι παράλογο βέβαια να μνημονεύουμε το Hyde Park συγκριτικά με τις πράσινες γωνιές στη δική μας Αθήνα όπου κυριαρχεί μια αίσθηση εγκατάλειψης. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο που δεν σε έχουν σταματήσει τουρίστες στον δρόμο για να τους βοηθήσεις να βρουν τον Εθνικό Κήπο. Ας μη γελιόμαστε.

Αν αυτό κυριαρχεί μέσα μας μέχρι και σήμερα, το project ανάπλασης στο Ελληνικό φαίνεται πως έρχεται πράγματι να ανακατέψει την τράπουλα και να σημάνει μια νέα εποχή για τη χώρα…