Δημήτρης Γραικός: Ανατρεπτικές εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του επιχειρηματία!

Δημήτρης Γραικός

«Αυτή είναι η αλήθεια για τη συνάντηση μου με τον Δημήτρη…»

Στενός φίλος εδώ και πολλά χρόνια του αγνοούμενου επιχειρηματία μίλησε για πρώτη φορά στο «Τούνελ». Ο Δημήτρης Γραικός συχνά του εκμυστηρευόταν τις επαγγελματικές του κινήσεις και την πορεία των οικονομικών του.

[dfp_ads id=236982]

Ο μάρτυρας ανέφερε  πως τελευταία φορά συνάντησε τον αγνοούμενο περίπου μια εβδομάδα πριν εξαφανιστεί.

«Μου είπε πως ήθελε να πουλήσει τα ζώα του και να ασχοληθεί  μόνο με τις  φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις , γιατί αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα. Δεν ήθελε με τίποτα επανασύνδεση με τη σύζυγό του με την οποία δεν έμεναν κάτω από την ίδια στέγη. Φίλοι και γνωστοί προσπαθούσαμε να του αλλάξουμε γνώμη, αλλά εκείνος ήταν ανένδοτος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο φίλος στο «Τούνελ», την ημέρα που συναντήθηκαν του μίλησε για τους προβληματισμούς του σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσε να προχωρήσει στην πώληση των ζώων της μονάδας του.

«Σκεφτόταν τα  τιμολόγια και τα παραστατικά που έπρεπε να ετοιμάσει.  Εγώ τότε του πρότεινα να εκδώσει γραμμάτια για να κατοχυρωθεί έναντι των  τιμολογίων  που θα έκοβε στον έμπορο, στην περίπτωση που δεν θα είχε να του εξοφλήσει όλο το ποσό», τόνισε.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως ο Γραικός δεν του παρέδωσε ιδιόχειρες σημειώσεις με οφειλές, όπως ακούστηκε.

«Αυτό το χαρτί που είπαν δεν δόθηκε ποτέ σε εμένα. Αν το είχα θα το παρέδιδα στην Ασφάλεια για να βοηθήσω στις έρευνες για τον φίλο μου. Αν μου έδινε χαρτί, σήμαινε πως κάτι φοβόταν. Θα το έκανε με το σκεπτικό, ότι μπορεί να κινδύνευε και αν του τύχαινε κάτι να γνώριζα εγώ τουλάχιστον. Ο Δημήτρης δεν μου έδειξε να φοβάται κάτι. Εγώ από την τηλεόραση πληροφορήθηκα ότι εξαφανίστηκε. Για να είμαι ειλικρινής πίστευα στην αρχή ότι έφυγε από μόνος του, γιατί ήταν πολύ πικραμένος από τη γυναίκα του. Όταν έμαθα όμως ότι λείπει το φορτηγάκι, τότε ανησύχησα και φοβάμαι ότι κάτι κακό του έχει συμβεί», ανέφερε.

Σε σχετική ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη αν  γνώριζε πως άτομο του οικογενειακού  περιβάλλοντος του Γραικού  βρήκε τετράδιο του στο οποίο σημείωνε οφειλές και ημερομηνίες για συγκεκριμένο πρόσωπο και το παρέδωσε στην Αστυνομία αμέσως μετά την εξαφάνιση, απάντησε:

« Άκουσα κι εγώ ότι συνέβη κάτι τέτοιο και ομολογώ ότι απόρησα για αυτή τη βιασύνη…», κατέληξε.

«Είδα το αυτοκίνητο να κινείται προς τον βάλτο…»

Συναγερμός σήμανε με μάρτυρα από την περιοχή του Ανατολικού που αποφάσισε να μιλήσει στο «Τούνελ», για όσα είδε μια μέρα μετά την εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού.

Από  το μπαλκόνι της κρεβατοκάμαρας της γύρω στο σούρουπο, είδε  ένα αγροτικό αυτοκίνητο όμοιο με το δικό του να κατευθύνεται σε ερημική, βαλτώδη περιοχή.

Παρατήρησε από μακριά πως επέβαιναν σε αυτό δύο άτομα. Το αυτοκίνητο κινήθηκε με μικρή ταχύτητα και σταματούσε σταδιακά. Σε ένα σημείο όπου υπάρχει έλοςκαι περιβάλλεται από καλαμιές, έχασε το αυτοκίνητο από το οπτικό της πεδίο. Λίγη ώρα αργότερα το είδε να επιστρέφει και να χάνεται.  Το αγροτικό δεν είχε αναμμένα τα φώτα του.

Της έκανε εντύπωση γιατί στο παρελθόν δεν είχε δει αυτοκίνητα να κινούνται σε εκείνη την περιοχή και μάλιστα τέτοια περίοδο.

Στην αρχή δεν αξιολόγησε αυτό που είδε και δεν το ανέφερε στις Αρχές από φόβο μην προκαλέσει πρόβλημα στις έρευνες. Όταν όμως άκουσε την Αγγελική Νικολούλη να λέει στην εκπομπή πως αυτή η περιοχή του βάλτου δεν είχε ερευνηθεί, αποφάσισε να υποδείξει το σημείο για να βοηθήσει έστω και τώρα…

Ανατολικό: Μάρτυρας δείχνει τον βάλτο για τον Γραικό…

Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς που εκπροσωπεί τα αδέλφια του αγνοούμενου επιχειρηματία, έφτασε άμεσα στο Ανατολικό για να ενημερωθεί κατ’ ιδίαν από τη μάρτυρα που έδωσε την πληροφορία στο «Τούνελ».

Όπως του εξήγησε ο δρόμος που κινήθηκε το αμάξι είναι απόμερος και οδηγεί σε έλος.  Ανέφερε πως της φάνηκε περίεργο  γιατί εκείνη την εποχή οι αγρότες δεν δουλεύουν στα γύρω χωράφια τους.

Η μάρτυρας υπέδειξε το σημείο στους εθελοντές του ΟΦΚΑΘ που από την πρώτη στιγμή συμβάλλουν με τις έρευνες τους στην περιοχή.

Μαζί με τον κ. Διαλυνά και τους εθελοντές κατευθύνθηκαν μέσω του αγροτικού δρόμου που χρησιμοποιείται σπάνια, στον απόμερο βάλτο.

Οι εθελοντές χαρτογράφησαν αρχικά την επικίνδυνη περιοχή βάζοντας μπροστά τη νέα επιχείρηση που θα ακολουθήσει, ώστε να ερευνηθεί με ειδικό εξοπλισμό και αυτό το σημείο που υπέδειξε η μάρτυρας.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ Χρήστος Ράμος, στην περίπτωση πως κάποιος πέταξε μέσα στο έλος το σώμα του Γραικού, οι δύτες με τον  ειδικό εξοπλισμό, πιθανόν να ανιχνεύσουν τα διαμελισμένα οστά του. Διευκρίνισε ακόμα πως το συγκεκριμένο έλος  δεν στεγνώνει το καλοκαίρι.

Το αυτοκίνητο του Γραικού, ο βάλτος και οι Ρουμάνοι…

Κάτοικοι του Ανατολικού που βρέθηκαν στις έρευνες για το ΙΧ, μίλησαν στο «Τούνελ» για Ρουμάνους που εργάζονταν στα σφαγεία αλλά και για άλλους που νοίκιαζαν σπίτια στην ίδια περιοχή ή έμεναν σε αυτά συμπατριωτών τους.

Μάρτυρας ισχυρίστηκε πως μετά την εξαφάνιση του Γραικού μια παρέα έφυγε από τη χώρα, λέγοντας πως δεν έβρισκε πια δουλειά.  Ένας από αυτούς είχε αναφέρει πως θα επέστρεφε ξανά, αλλά αυτό δεν συνέβη.

Το «Τούνελ» βρέθηκε στο σπίτι που νοίκιαζε η παρέα. Ο νέος ενοικιαστής είπε πως γνώριζε τους Ρουμάνους και με τον έναν από αυτούς είχαν δουλέψει μαζί. Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν  στα σφαγεία και ξαφνικά αποφάσισε να φύγει γιατί όπως είπε δεν τα έβγαζε πέρα οικονομικά.

Στον τόπο των ερευνών βρέθηκε και ο νομικός εκπρόσωπος των αδελφών του αγνοούμενου επιχειρηματία, Νίκος Διαλυνάς.

Ανέφερε πως  θεωρεί σημαντική την πληροφορία  για το αυτοκίνητο που έφτασε στην εκπομπή,  βασιζόμενος στην τοποθεσία που υπέδειξε η μάρτυρας.

«Βρίσκεται μόλις δέκα λεπτά απόσταση από το σημείο που η τελευταία κάμερα κατέγραψε το αυτοκίνητο του Γραικού.  Το μέρος θα τεθεί υπό φύλαξη προκειμένου να επιχειρήσουμε εδώ μια νέα έρευνα με τον ειδικό εξοπλισμό που διαθέτουμε. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως Νοέμβριο μήνα ακριβώς την επόμενη μέρα από την εξαφάνιση, ένα ίδιο αυτοκίνητο με εκείνο του Γραικού χωρίς φώτα, κινήθηκε σ’ αυτόν τον δρόμο που οδηγεί σε αδιέξοδο», τόνισε.

Ανέφερε πως κατέθεσε αίτηση στην Εισαγγελία με την οποία ζητά να πληροφορηθεί για ορισμένα σημαντικά στοιχεία  που αφορούν σε άτομο από το επαγγελματικό περιβάλλον του αγνοούμενου, καθώς και για τα στοιχεία Ρουμάνων πρώην εργαζομένων στα σφαγεία και σε άλλες κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή.

Πηγή: anikolouli.gr