Χαοτική η διαφορά στην τηλεθέαση των δελτίων Mega – ANT1

Ιστορικό χαμηλό κατέγραψαν τα μηχανάκια μέτρησης της Nielsen για το MEGA!

Το ότι το κεντρικό δελτίο του MEGA έχει παραχωρήσει τους τελευταίους μήνες την πρωτιά στο δελτίο του ΑΝΤ1 είναι γεγονός μη αμφισβητήσιμο. Οι δύο τελευταίες τουρκικές συνταγές του καναλιού της Μεσογείων δεν έδωσαν το πολυπόθητο υψηλό lead in στις ειδήσεις, σε αντίθεση με το φρέσκο ελληνοκυπριακό Μπρούσκο που έδωσε στο Μαρούσι αυτό που έψαχνε τόσα χρόνια. Όμως, αυτό που διακρίνουμε πλέον, είναι ότι υπάρχουν μέρες που η διαφορά που χωρίζει τα δύο κανάλια είναι κάτι παραπάνω από ορατή… αγεφύρωτη!

Το βράδυ της Τετάρτης το δελτίο του MEGA βρέθηκε στο γενικό σύνολο επτά μονάδες πίσω από το δελτίο του ΑΝΤ1, με επιδόσεις που μέχρι πριν από μερικούς μήνες δεν φαντάζονταν καν οι ιθύνοντες του Μεγάλου Καναλιού. Μόλις 15% κατέγραψε η Nielsen για την Όλγα Τρέμη,  τη στιγμή που η Μαρία Χούκλη τερμάτιζε πρώτη με 22%.

Εκεί όμως που η διαφορά γίνεται εφιάλτης για το MEGA, είναι στο δυναμικό κοινό. Οι ηλικίες 15-44 που επέλεξαν να ενημερωθούν από το MEGA άγγιξαν μόλις το 6,2%! Την ίδια ώρα, ο ΑΝΤ1 σκαρφάλωνε στο 24,2% …τέσσερις φορές περισσότεροι τηλεθεατές!

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης

Γιώργος Σκρομπόλας