Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν

Η εκπομπή του Λάμπη Τσιριγωτάκη στην ΕΡΤ1.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 16:00 το απόγευμα στην ΕΡΤ1 θα κάνει έναρξη η μηνιαία Ενημερωτική εκπομπή του Λάμπη Τσιριγωτάκη από το Λονδίνο, Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν. Πρόκειται για μαγκαζίνο και το πρώτο επεισόδιο περιλαμβάνει τέσσερα επίκαιρα θέματα: συνεντεύξεις για τις μέχρι τώρα επιπτώσεις του Brexit με τον καθηγητή στην έδρα Ευρωπαϊκών σπουδών στο Kings College Professor Ράσελ Φόστερ και με την ελληνικής καταγωγής διεθνή οικονομολόγο Βίκυ Πράις. Ο καθηγητής Φόστερ επισημαίνει ότι το Brexit έχει προκαλέσει μεγάλο κοινωνικό διχασμό που μπορεί να μεταδοθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και πιστεύει ότι η Ελλάδα και οι χώρες του Νότου θα έχουν τον καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

[dfp_ads id=236982]

Με την ευκαιρία των διακοσίων χρόνων από την ημέρα που ο Σκωτσέζος ευγενής λόρδος Έλγιν πούλησε στο βρετανικό μουσείο τα γλυπτά που παράνομα είχε αφαιρέσει από τον Παρθενώνα, η βραβευμένη βρετανοτιοαφρικανή ηθοποιός Λαίδη Τζάνετ Σούτζμαν, στην αποκλειστική συνεντευξη της στην εκπομπη, μιλάει για τον ρόλο της στην εκστρατεία για την επιστροφη των γλυπτών του Παρθενώνα,για το ίδιο θέμα  αναφέρεται  στην συνεντευξη του ο αντιπροεδρος της βρετανικής  επιτροπης για τη επιστροφη των μαρμάρων,καθηγητης των αρχαίων ελληνικων στο πανεπιστήμιο του Καιμπριτζ Πωλ Καρτλετζ. Το σχετικο ρεπορτάζ ολοκληρώνεται με δηλώσεις της εκπροσώπου του βρετανικου μουσείου Χανα Μπολτον.

Το ισχυρό λόμπι των Ελλήνων τραπεζιτών στο Σιτυ του Λονδίνου ,προσφέρεται να έχει μια άτυπη σχέση συνεργασίας με την εκάστοτε ελληνικη κυβέρνηση, να γινη ο συνδεσμοσ του σιτυ του λονδινου με τους παραγοντες της ελληνικης οικονομιασ και να βοηθάει τους Ελληνες επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον διεθνη χώρο. Ο πρόεδρος του συλλόγου των Ελλήνων τραπεζιτών του Λονδίνου Αντώνης Νατζοπουλος στην συνεντευξη του αναφέρεται και στην φιλανθρωπική δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει ο Ελληνες τραπεζίτες του Λονδίνου.

Η εκπομπη στους ήχους του Μπιγκ Μπεν καθιερώνει και την μόνιμη στήλη Λαμπρές Σελιδες της Διασποράς για να προβάλλονται ο επιτυχημένοι Ελληνες της διασποράς. Στην πρώτη εκπομπή προβαλλεται ο Ελληνας καθηγητής στο Imperial College του Λονδίνου Σάκης Μανταλαρης για τα αποτελεσματα των ερευνών του στις θεραπείες με τα κύτταρα.