Ηγουμενίτσα: Φωτιά σε πλοίο με 237 επιβάτες

Φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia που πλέει ανοιχτά της Ηγουμενίτσας υπό σημαία Ιταλίας.

Το πλοίο πλέει στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερείκούσας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.

Στο σημείο άμεσα έσπευσαν τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ρυμουλκά και παραπλέοντα πλοία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα γύρω στις 4:30.

Ο πλοίαρχος του σκάφους αιτήθηκε εγκατάλειψη, κάτι το ποίο έγινε γρήγορα.  Η κινητοποίηση ήταν άμεση και έτσι δεν υπήρξαν θύματα.

Σύμφωνα με τoν τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κάτσαφάδο, οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και ευνόησαν τη διάσωση.

Ο πλοίαρχος του πλοίου επίσης αρχικά ενημέρωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. Ωστόσο ένας άνθρωπος (μέλος του πληρώματος) μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς ωστόσο να είναι σοβαρή η κατάστασή του.

Η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα έσπευσαν στη θαλάσσια περιοχή, όπως και πλοίο της Ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα ανέφερε πως όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς και υγιείς και γίνονται οι προετοιμασίες για να τους υποδεχθούν στην Κέρκυρα και να τους φιλοξενήσουν.

Ήδη 242 άτομα έχουν αποβιβαστεί στο νησί, μεταξύ των ο οποίων και ο άνθρωπος με αναπνευστικά προβλήματα.

Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής επιχειρεί, ενώ και πολλά ferry boat έχουν σπεύσει για βοήθεια.

Πηγή: newsit.gr