Γλυκές Αλχημείες… με μεσογειακά γλυκά

Γλυκές Αλχημείες

Απόψε στις 20.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με τον Στέλιο Παρλιάρο.

Επειδή το μεσογειακό καλοκαίρι δε συγκρίνεται με τίποτα, ο Στέλιος Παρλιάρος ανεβάζει τη θερμοκρασία στο εργαστήριό του και φτιάχνει για τρία υπέροχα γλυκά με υπερήφανη μεσογειακή καταγωγή. Tarte Tropézienne, το γλυκό σήμα κατατεθέν του παραδεισένιου Σεν Τροπέ, Leche Frita, δηλαδή τηγανητό γάλα από τη Βόρεια Ισπανία και Torta alla Caprese, το παραδοσιακό γλυκό που έρχεται από το ειδυλλιακό Κάπρι.

Tarte Tropezienne: η τάρτα που «βάφτισε» η Brigitte Bardot όταν την πρωτοδοκίμασε και την ερωτεύτηκε στο Σεν Τροπέ, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Και ο Θεός… έπλασε τη γυναίκα». Χειροποίητο χρυσαφένιο μπριός γεμισμένο με ένα μείγμα από δύο λαχταριστές κρέμες. Ένα γλυκό με ατμόσφαιρα… Σεν Τροπέ: ανάλαφρο, ανεπιτήδευτο, αλλά και μοναδικά αισθησιακό.

Leche Frita. Ένα παραδοσιακό γλυκό από τη Βόρεια Ισπανία, που κάθε οικογένεια καυχιέται ότι φτιάχνει καλύτερα απ’ όλες! Πλούσια αρωματική κρέμα, ελαφρώς παναρισμένη και τηγανισμένη σε αραβοσιτέλαιο. Ο Στέλιος τη σερβίρει σε τετράγωνες μπουκίτσες, πασπαλισμένες με ζάχαρη και κανέλα. Ένα γλυκό με ιστορία, αλλά ταυτόχρονα απλό και πεντανόστιμο.

Η τελευταία στάση για αυτό το Σάββατο είναι στο γραφικό νησάκι Κάπρι, και το αυθεντικό γλυκό της περιοχής δεν είναι άλλο από την Torta alla Caprese. Ο Στέλιος θα δείξει πώς φτιάχνεται αυτό το μοναδικό σοκολατένιο κέικ μόνο με έξι υλικά και χωρίς καθόλου αλεύρι!