Ελισάβετ Μουτάφη: «Ο Μάνος μου έβγαλε το συναίσθημα ότι αυτό τον άνθρωπο θέλω να τον παντρευτώ»

Ελισάβετ Μουτάφη

"Είμαι η γυναίκα του, είναι ο άνδρας μου"

Στο περιοδικό “Enjoy” και στη Μαρία Ανδρέου, παραχώρησε συνέντευξη η Ελισάβετ Μουτάφη, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον γάμο της με τον δημοσιογράφο Μάνο Νιφλή.

Την 1 Σεπτεμβρίου του 2018 παντρευτήκατε τον αγαπημένο σας Μάνο Νιφλή στην εκκλησία Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Εμπορείο, στη Σαντορίνη. Πώς είναι ο έγγαμος βίος;

Όμορφος. Έχω τον άνδρα μου, τον άνθρωπο που αγαπώ, που θέλω, με τον οποίο πορεύομαι μέσα στη ζωή μου, τον σύντροφό μου και αυτό υπάρχει, είναι εδώ κάθε ημέρα και είναι ρομαντικό, είναι ωραίο. Αρκετοί μπορούν να πουν ότι αυτό μπορούσε να υπάρχει και μέσα σε έναν πολιτικό γάμο, σε ένα σύμφωνο συμβίωσης ή μια συγκατοίκηση. Δεν αντιλέγω. Για εμένα, προσωπικά το μυστήριο αυτό έχει μια ευλογία. Υπάρχει ανάμεσά μας. Είμαι η γυναίκα του, είναι ο άνδρας μου. Και αυτό είναι χειροπιαστό. Αυτός ο τίτλος είναι μέσα μας, της συζύγου και του συζύγου. Δεν θα ξεχάσω αυτή την τριήμερη γιορτή στην Σαντορίνη, αυτόν τον γάμο, που τον χαρήκαμε τόσο πολύ οι δυο μας και όλοι όσοι αγαπάμε. Ναι, και εγώ και ο άνδρας μου φοράμε τις βέρες μας ακόμη. Οι όρκοι αγάπης που ανταλλάξαμε μας οδήγησαν στον γάμο και χαρήκαμε όλο το μυστήριο, όλη την τελετή. Από τότε, πάμε στην Σαντορίνη, σ’ αυτό το εκκλησάκι. Άλλωστε, στο νησί αυτό έχουμε και το σπίτι μας. Κατά τα άλλα, στην καθημερινότητά μας δεν έχει αλλάξει κάτι, γιατί τόσο ο Μάνος όσο και εγώ εργαζόμαστε αρκετά και όταν έχουμε ελεύθερο χρόνο μας αρέσει να ηρεμούμε στο σπίτι μας, το οποίο μας αρέσει να είναι τακτοποιημένο και διακοσμημένο όμορφα.

Ήξερες τι νυφικό ήθελες να φορέσεις από μικρή, δεδομένου ότι ο θείος σου είναι ο εξαιρετικός σχεδιαστής, Μάκης Τσέλιος; Πάντως, ήσουν μία από τις πιο λαμπερές νύφες που έχουμε δει…

Το πιστεύετε ότι δεν το είχα σκεφτεί, αν και τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα μέσα σε νυφικά, σε βραδινά φορέματα στο ατελιέ του θείου μου. Ήξερα όμως κάτι: ότι, αν ο Θεός με οδηγούσε στα σκαλιά της εκκλησίας με τον άνθρωπο που θα αγαπήσω βαθιά, θα ήθελα να φορέσω πέπλο στα μαλλιά. Την νύφη την έχω συνδυάσει με το πέπλο. Δεν μπορώ να σκεφτώ νυφικό χωρίς πέπλο, είναι τόσο αρχοντικό, τόσο αριστοκρατικό, τόσο ρομαντικό. Έχει μια αγνότητα. Και ενώ δεν ήξερα τι νυφικό να φορέσω, ούτε με είχε απασχολήσει, με το που η σχέση μας με τον Μάνο γινόταν πιο ουσιαστική και βαθιά άρχισε να μου περνά από το μυαλό και δεν έβλεπα έτσι απλά τις επιδείξεις του θείου μου. Ο Μάνος μου έβγαλε το συναίσθημα ότι αυτό τον άνθρωπο θέλω να τον παντρευτώ. Όταν αποφασίσουμε ότι θα παντρευτούμε ο θείος μου, ο Μάκης Τσέλιος, μαζί με την μητέρα μου, Φιλομήλα με βοήθησαν να σχεδιάσουμε το νυφικό μου. Ο θείος μου και η μητέρα μου μου έδωσαν τα καταλάβω τη χάρη που έχουν η δαντέλα και η μουσελίνα. Η μαύρη ζώνη, που ήταν ένας φιόγκος, και τα μαύρα πέδιλα ήταν δική μου πινελιά.

Ειλικρινά, ήσασταν μια απαστράπτουσα νύφη…

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Δεν ξέρω αν ήμουν λαμπερή νύφη, αλλά ήμουν εγώ, ήμουν εκεί, χαρούμενη. Στον γάμο μου, πάντως, δεν αγχώθηκα καθόλου. Είχα την ευχή της οικογένειας μου. Φτάνει.

Δεν είχατε άγχος; Η νύφη πάντα έχει λίγο άγχος, ο κόσμος, τα σχόλια…

Δεν είχα άγχος, όχι, γιατί είμαι ηθοποιός και έχω συνηθίσει με τον κόσμο, αλλά γιατί έγινε ο γάμος όπως τον είχαμε φανταστεί: δίπλα στη θάλασσα, σ’ ένα εκκλησάκι, το πάρτι στην παραλία, κοντά στο εξοχικό μας σπίτι. Όλα δίπλα, όλα κοντά, όλα λιτά στην πιο ωραία εποχή. Η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου. Περιμένουμε πως και πως να πάμε στην Σαντορίνη. Το καλοκαίρι είναι όλα τόσο όμορφα και με τίποτα δεν αλλάζω το ελληνικό καλοκαίρι και τη θάλασσά μας.