Κρίσιμες ώρες για τις εκδόσεις Λυμπέρη…

Ποιά περιοδικά πωλούνται και τι θα γίνει με τα ραδιόφωνα...

H χθεσινή Τρίτη ήταν η χειρότερη ημέρα για τις εκδόσεις Λυμπέρη, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες ο εκδότης Αντώνης Λυμπέρης ανακοίνωσε στους εργαζομένους πως δεν κατάφερε να εξασφαλίσει νέο τραπεζικό δάνειο για την διάσωση της εταιρείας.

Στην ενημέρωση που έγινε από τον ίδιο -όπως και την προηγούμενη εβδομάδα- οι υπάλληλοι της εταιρείας πληροφορήθηκαν πως τα εβδομαδιαία περιοδικά (Hello, 7 μέρες tv, ΕΓΩ, ) πωλούνται σε εταιρεία που έχουν ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος. (Alpha editions)

Αγνωστο παραμένει το τί μέλλει γενέσθαι με τους υπόλοιπους τίτλους καθώς για οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να συναινέσει η  Conde Nast, η οποία είναι και αυτή που παίρνει τις αποφάσεις. Το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό σταδιακά απολύεται ενώ συζητήσεις γίνονται ακόμη για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα ηλεκτρονικά μέσα.

Πιο πιθανό είναι τα δύο ραδιόφωνα να παραμείνουν στην ιδιοκτησία του Αντώνη Λυμπέρη ενώ η θυγατρική των εκδόσεων Λυμπέρη που έβγαζε μεταξύ άλλων τα εταιρικά περιοδικά «On board» της Olympic Air και «Attica» μετονομάστηκε σε Identity και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά υπό καθεστώς νέας ιδιοκτησίας, αφού το μερίδιο του Αντώνη Λυμπέρη έχει μεταβιβαστεί στον συνεταίρο του Πέτρο Μπουροβίλη.

Σε ό,τι αφορά στις τεχνικές εκδόσεις και τα περιοδικά αυτοκίνητου (4, 2 τροχοί κλπ) σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει ασφαλιστικά μέτρα από τους εργαζομένους για την κατάσχεση των άυλων τίτλων κάτι που σημαίνει ότι είναι δεσμευμένοι και δεν μπορούν να πωληθούν ή να μεταβιβαστούν.

Διαβάστε ακόμα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ! Ποιό το μέλλον του Ομίλου ΛΥΜΠΕΡΗ. Έλενα Λυμπέρη: «Αυτές οι ημέρες είναι ίδιες με τότε που πέθαινε η μάνα μου»