Κηπουρική και άλλα…

Εκπομπές για όλες τις προτιμήσεις στο αποψινό τηλεοπτικό μενού...

15:40 COOK SMART – ANT1

Ο νικητής του TOP CHEF Αθηναγόρας Κωστάκος μοιράζεται μαζί μας τα πιο έξυπνα και νόστιμα μυστικά του, κάθε Σάββατο μεσημέρι. Μας δίνει ιδέες, για να ετοιμάσουμε ένα ιδιαίτερο γεύμα στην οικογένεια ή την παρέα μας. Απλές, γρήγορες, υγιεινές και πάνω απ όλα νοστιμότατες συνταγές, για να μοιραστούμε χαρούμενες στιγμές γύρω από ένα τραπέζι με τους δικούς μας ανθρώπους. Τώρα μπορούμε όλοι να γίνουμε Top Chef μαγειρεύοντας έξυπνα με τον Αθηναγόρα Κωστάκο.

18:00 ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΟΥ MEGA

Στην εκπομπή «Οι Κηπουροί του MEGA»,ο Σωτήρης Βρεττός, ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος και ο Μάκης Τσόκας πρασινίζουν τη βεράντα της Χρύσας, στον Βύρωνα.
Σε ξύλινες ζαρντινιέρες και γλάστρες φυτεύουν, μεταξύ άλλων, κουμαριές, μυρτιές, αζαλέες και μια τούγια. Μαθαίνουμε περισσότερα για τη μυρτιά, ένα από τα χαρακτηριστικότερα φυτά της Ελλάδας με μεγάλη αντοχή στο καυσαέριο.
Η Χρύσα μας δείχνει την τεχνική του ντεκουπάζ, μεταμορφώνοντας μια απλή πλαστική γλάστρα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη τεχνική, για τη διακόσμηση γλαστρών αλλά και άλλων αντικειμένων.
Στο ρεπορτάζ αγοράς οι κηπουροί παρουσιάζουν τα mini gardens, που είναι ζαρντινιέρες κάθετης φύτευσης, πρακτικές για βεράντες και μπαλκόνια με περιορισμένο χώρο.
Θα δούμε ακόμα στις μόνιμες στήλες:
Το μποστανάκι σου: ο Σωτήρης φυτεύει σκόρδο για τη Χρύσα, σε σάκο φύτευσης που είναι πολύ πρακτικός για βεράντες και μπαλκόνια.
Go μόνος σου: ο Γιάννης μας δείχνει βήμα – βήμα πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα ξύλινο ντεκ (δάπεδο) στη βεράντα μας.
Το φυτό της ημέρας: μαθαίνουμε τα πάντα για την αζαλέα, καλλωπιστικό θαμνώδες φυτό, με πολύχρωμα άνθη.
Το καρποφόρο σου: το καρποφόρο της εκπομπής είναι η κουμαριά, αειθαλές φυτό που, ανάλογα το κλάδεμα που θα του κάνουμε, μπορεί να γίνει θάμνος ή δέντρο. Επίσης, βλέπουμε βήμα – βήμα τη διαδικασία μεταφύτευσης από γλάστρα σε γλάστρα.
Τα φυτά εσωτερικού χώρου: για μέσα στο σπίτι, χαρίζουν στη Χρύσα σπαθίφυλλα. ‘Ενα φυτό εσωτερικού χώρου που καθαρίζει την ατμόσφαιρα και μας απαλλάσσει από διάφορους ρίπους, κυρίως από τα συστατικά των χρωμάτων, της κόλλας, του στόκου και των βερνικιών.
Το βοτανάκι σου: το δίκταμο είναι το πιο κλασσικό βότανο της Κρήτης, γνωστό από την Αρχαία Ελλάδα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και ό,τι πρέπει για τη γρίπη και το κρυολόγημα.
Το εργαλείο σου: μαθαίνουμε ποια είναι τα βασικά εργαλεία για μια βεράντα: κλαδευτήρι, γάντια, φτυάρι με μικρή λαβή, σκαλιστήρι και χεράκι (αλλιώς νυχάκι – ένα μικρό σκαλιστήρι).
Ο γιατρός των φυτών: ο Μάκης αντιμετωπίζει τα ασπροσκούληκα, που είναι ο νούμερο ένα εχθρός των φυτών σε γλάστρα.

21:00 ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – MEGA

O Γρηγόρης Αρναούτογλου ταξιδεύει με τον «Όμορφο Κόσμο²» αναζητώντας προέδρους. O Γρηγόρης μιλά για το δικό του σκύλο. Η Αντιγόνη Δρακουλάκη μιλά για το σκύλο της, που είχε βρει μια μέρα στα γυρίσματα. Η Κλέλια Ρένεση μας συστήνει το σκύλο της που δεν αποχωρίζεται ποτέ. Η ιστορία του Λεσιέ των ζώων του και της Κλάρας!

21:00 Ο ΙΑΣΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΓOΝΑΥΤΕΣ – STAR

Το θρυλικό ταξίδι της Αργώ και οι περιπέτειες του Ιάσονα, που με τη βοήθεια των ημίθεων συντρόφων του ταξιδεύει στην Κολχίδα αποφασισμένος να αποκτήσει το Χρυσόμαλλο Δέρας…

Ξιφομαχίες, τέρατα και ειδύλλια σε μια πληθωρική χολιγουντιανή περιπέτεια, βασισμένη στο γνωστό αρχαιοελληνικό μύθο του Ιάσονα και της «Αργώ». Επιβλητική μυθολογική ατμόσφαιρα, προσεγμένα ειδικά εφέ και ο Τζέισον Λόντον στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Διαβάστε ακόμα:

Ποια προγράμματα είχαν διαφορά 30 μονάδων;