Αυτοψία με ανεργία και Λάκη Λαζόπουλο

Μιλούν για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελλάδας...

 Αυτοψία στην καθημερινότητα, στα προβλήματα των πολιτών, καταγράφοντας τις απόψεις των πρωταγωνιστών. Η πρωτοποριακή ενημερωτική εκπομπή που με δυναμικό και ουσιαστικό τρόπο έθιξε φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα κάνοντας τους υπεύθυνους αυτόπτες μάρτυρες, επέστρεψε για δεύτερη σεζόν.

Την Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου, στις 23:00, η εκπομπή κάνει Αυτοψία σε ένα θέμα που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, την ανεργία.

1.345.715 είναι οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι στην Ελλάδα σήμερα, ενώ χιλιάδες ακόμη δεν έχουν καταγραφεί εδώ και πολλά χρόνια. Το 26,8% του ενεργού ελληνικού πληθυσμού ζει από το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Πίσω όμως από τα αποθαρρυντικά στοιχεία, οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους δημιουργούν μια βόμβα μεγατόνων που με αυξητική τάση πιέζει τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Ιστορίες όχι μόνο της διπλανής αλλά και της δικής μας πόρτας καθώς σε κάθε οικογένεια υπάρχει τουλάχιστον ένας άνεργος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ζευγάρια σε απόγνωση. Νέοι οργισμένοι, θυμωμένοι, στα πρόθυρα της κατάθλιψης. Μεσήλικες σε απελπισία. Επαγγελματίες που αναγκάζονται να αλλάξουν προσανατολισμό, αλλά και επαγγελματίες με επικερδείς εργασίες στο παρελθόν, που παλεύουν πλέον για την επιβίωσή τους.

Υπάρχει λύση; Η Αυτοψία ερευνά όλες τις άγνωστες διαστάσεις του προβλήματος. Ειδικοί κάνουν τη δική τους τοποθέτηση και προτείνουν λύσεις.

Συνοδοιπόρος του Αντώνη Σρόιτερ σε αυτή την εκπομπή, θα είναι ο Λάκης Λαζόπουλος.

Διαβάστε ακόμα:

Πως ξεκίνησε ο Λάκης Λαζόπουλος το επετειακό «Τσαντίρι» ;

Ποιος από τους 10 Μικρούς Μήτσους θα είναι μόνιμος στο νέο Ορκιστείτε Παρακαλώ;

Πέτρος Τατσόπουλος: «Είμαι υπέρ στο να υιοθετούν παιδί και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια»