Αλλάζουν όλοι οι παρουσιαστές της ΕΡΤ από σήμερα!

Ποια πρόσωπα θα τους αντικαταστήσουν;

Αγνώριστο θα είναι το πρόγραμμα της ΕΡΤ από σήμερα -αν και εφόσον τελειώσει η απεργία στα δημόσια ΜΜΕ και επιστρέψει το ζωντανό πρόγραμμα στα κρατικά κανάλια-, λόγω της λήξης των συμβάσεων, που επιβάλλει αλλαγές προσώπων σε εκπομπές και δελτία. Οι ανακατατάξεις ξεκινούν από νωρίς το πρωί και φτάνουν έως και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Εκτός αέρα μένει προσωρινά και η Έλλη Στάη, λόγω εμπλοκής στο θέμα των προσώπων ειδικών θέσεων.

Όπως γράφει η εφημερίδα Real, το «πράσινο φως» από τους αρμόδιους υπουργούς για το καθεστώς εργασίας των ΠΕΘ δεν δόθηκε εγκαίρως, με αποτέλεσμα να απαιτέιται προσωρινή παύση της άνκοργουμαν. Η απόφαση για μείωση των θέσεων από 17 σε 14 πέρασε από τον Σίμο Κεδίκογλου, αλλά συνάντησε εμπόδια στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη μανιτάκη. προκειμένου να το υπογράψει, ο υπουργός ζήτησε αναλυτική αιτιολόγηση για τα 14 πρόσωπα που θα παραμείνουν στις ειδικές θέσεις. Η διοίκηση της ΕΡΤ απέστειλε στον υπουργό τις απαιτούμενες εξηγήσεις την περασμένη Τετάρτη. κατόπιν τούτου, το θέμα αναμένεται να ξεμπλοκάρει εφόσον προστεθεί και η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Για την αντιμετώπιση των κενών που προκύπτουν, σύμφωνα με την Real, ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Αιμίλιος Λιάτσος αποφάσισε ευρεία αναδιάρθρωση στις εκπομπές και τις ειδήσεις. Έτσι, το κεντρικό δελτίο περνάει στην Σταυρούλα Χριστοφιλέα, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα τα αναλάβει ο Παντελής Γκόνος στο πλευρό της Ανδριάνας Παρασκευοπούλου. Η Πρωινή Ενημέρωση του Κώστα Αρβανίτη ανατίθεται στους Τάκη Σαράντη και Γιάννη Σκάλκο, ενώ στο Συμβαίνει Τώρα, η Μαρία Αλεξάκη θα κάθεται δίπλα στον Φάνη Παπαθανασίου. Στο Σαββατοκύριακο Στη ΝΕΤ τη θέση του Γιάννη Χρηστάκου αναπληρώνει ο Γιάννης Τρουπής, ενώ στην εκπομπή ΝΕΤ Παντού, τη θέση του Κώστα Τσουρού θα καλύπτει η Σόνια Φίλη.

Διαβάστε όλες τις MEDIA ειδήσεις εδώ!