Τι μαγειρεύει αυτό το Σαββατοκύριακο η Νταϊάν Κόχυλα;

Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα, η Νταϊάν και η κόρη της Κυβέλη τακτοποιούν τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ στην κουζίνα. Η Κυβέλη θα σπουδάσει σύντομα στο Λονδίνο και θέλει η μητέρα της να της μαγειρέψει ένα πιάτο από την αγγλική κουζίνα. Η Νταϊάν δεν θα χαλάσει το χατίρι της κόρης της και ετοιμάζουν μαζί τη γνωστή πίτα, cottage pie. Η Νταιάν γευματίζει μαζί με τα παιδιά της, την Κυβέλη και τον μικρό Γιώργο, λέγοντας τα νέα της ημέρας.

Η καταξιωμένη σεφ έχει να μας αποκαλύψει πολλά για την κρητική κουζίνα και τα μυστικά της καθώς έχει επισκεφθεί αρκετές φορές το νησί και κάθε φορά ανακαλύπτει νέες γεύσεις και συνταγές. Φυσικά, δεν χρειάζεται κανείς να ταξιδέψει στη Κρήτη για να απολαύσει τη δημοφιλή κουζίνα του νησιού. Η Νταϊάν με τη φίλη της Νένα, η οποία είναι και εκείνη chef, πίνουν καφέ και συζητούν στον κήπο. Στη συνέχεια, οι δυο φίλες θα μαγειρέψουν ρεβίθια γιαχνί με μπακαλιάρο και ντάκο με χυμό πορτοκαλιού.

Την Κυριακή, η Νταϊάν δέχεται ένα τηλεφώνημα από τη φίλη της Δέσποινα, η οποία την ενημερώνει ότι θα περάσει από το σπίτι της, καθώς χρειάζεται τη βοήθεια της, για να ετοιμάσει ένα επαγγελματικό τραπέζι. Όταν συναντηθούν οι δυο φίλες, δεν χάνουν χρόνο και περνούν στην κουζίνα. Η μαγειρική πρόταση της Νταϊάν περιλαμβάνει δύο εντυπωσιακά πιάτα, σολωμό με μέλι και μουστάρδα και σπανάκι με πορτοκάλι.

Κάνοντας βόλτα στα παλαιοπωλεία στο Μοναστηράκι, η Νταϊάν ανακαλύπτει το βιβλίο μαγειρικής της Julia Child, μιας πρωτοπόρου Αμερικανίδας μαγείρισσας που έφερε στην Αμερική τη Γαλλική κουζίνα. Η μαμά Νταϊάν, εμπνευσμένη από τη βόλτα της θα μαγειρέψει δημοφιλή φαγητά από τη Γαλλία, κις λορέν και σαλάτα νισουάζ που αρέσουν στην κόρη της
Κυβέλη.

Κάθε Σαββατοκύριακο στις 20:00, στον Alpha.

Διαβάστε ακόμα:

Το σχόλιο για την ηλικία που εκνεύρισε την Έλλη Κοκκίνου