Σταμάτης Γονίδης: «Και οι άντρες κλαίνε και οι αδερφές κλαίνε…»

«Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά βλέπω παράξενα πράγματα...»

«Και οι άντρες κλαίνε και οι αδερφές κλαίνε, όλοι κλαίνε…», απάντησε ο Σταμάτης Γονίδης στην ερώτηση της Σοφίας Τσίπα αν οι άντρες κλαίνε. «Είσαι ομοφοβικός;», ρώτησε η δημοδσιογράφος και ο τραγουδιστής απάντησε: «Όχι δε τους φοβάμαι, τους αγαπώ γιατί είναι έξυπνοι, είναι ξεχωριστοί. Δεν μου αρέσει η λεζάντα του ότι εγώ, «εγώ είμαι γκέι» και «είμαι πιο έξυπνος από εσένα γιατί είμαι γκέι» αυτό δε μου αρέσει. Σήμερα για να πετύχεις στα μίντια πρέπει να είσαι λίγο έτσι, γιατί αυτό πουλάει».

Δηλαδή το straight δεν πουλάει;

«Είναι δυνατόν να είσαι τόσο σοβαρός άνθρωπος και να κάνεις τέτοιες μα… εκπομπές; Είναι κάτι εκπομπές που είναι για γέλιο. Σχολιάζουν αυτοί αυτούς και οι άλλοι τους άλλους, τους ίδιους. Τι είναι αυτό. Και μετά κάνουν και κάτι άλλο, ποιος θα πει την πιο μεγάλη μαλ… για να τη δείξει ο Θέμος, ή να την πει ο Λαζόπουλος, για να έχει εκπομπή και του χρόνου. Όλα γίνονται για την τσέπη.Είπαμε για την τσέπη αλλά όχι να γίνουμε και ρόμπες.

Ο κόσμος δεν έχει τρελαθεί, αντι να βλέπει να μιλάνε όλοι οι πολιτικοί μαζί σου λέει πάμε να δούμε από εκεί έναν γελίο, που είναι νούμερο. Και μετά που σου δείχνει τι φοράει, αυτή χτες και σου λεει α, αυτή δεν ήταν καλή, γιατί εγώ ξέρω ποια είναι καλή, γιατί ξέρω; Γιατί είμαι πιο έξυπνος.

Αυτή είναι η κοινωνία μας σήμερα. Αν θες να δεις ένα κράτος πως λειτουργεί κοίτα τις φυλακές του. Δεν είχαν λεφτά να φτιάξουν φυλακές να μένουν δύο δύο. Είναι φυλακές αυτές που έχει η Ελλάδα, που έχει δέκα δέκα στριμωγμένους μέσα. Με τόσα δισεκατομμύρια που φάγανε να φτιάξουνε πέντε φυλακές σωστές, να μπαίνει ο άλλος μέσα να αναμορφώνεται;

Κοιτάμε όλοι αυτές τις αηδίες και γελάμε και δεν κοιτάμε τα χάλια μας. Μηχανήματα που χρειάζεται ο κόσμος για να γίνει καλά και τα έχουν πεταμένα και έχουν πιάσει αράχνες. Τι δουλειά κάνουν αυτοί που λένε προσπαθούμε και φτιάχνουμε. Τι κάνετε; Με τι ασχολείστε ρε; Που είναι η Πρόνοια; Τι πληρώνω εγώ φόρους. Υγεία… Ποια υγεία; Παιδεία; Ποια παιδεία; Μιλάμε τόση ώρα και λέμε για τις αδελφές και τις μαλ… που κάνουν . Τα σοβαρά λέμε τώρα. Τόσα χρόνια τι κάνατε; Ο υπουργός; Τόσα χρόνια τόσο δύσκολο είναι ναπάρει τις φυλακές από τον Κορυδαλό και να τις φτιάξει έξω; Να φτιάξετε ένα νοσοκομείο της προκοπής που ψοφάει ο κόσμος, μες τη βρώμα. Μην δώσετε στο λαό αφήστε τον να πεινάσει ένα χρόνο ακόμα, αλλά κάντε έργο, δείχτε του ότι κάτι κάνατε».

Αίσθηση προκαλούν τα όσα λέει ο Σταμάτης Γονίδης και για τους λαθρομετανάστες: «Εντάξει, κι εμείς έχουμε πάει μετανάστες νόμιμα έξω, αλλά μου γεμίσατε τον κόσμο λαθρομετανάστες και φοβάμαι να περματήσω έξω. Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά βλέπω παράξενα πράγματα. Είπαμε είμαστε φιλόξενος λαός, όλα καλά, αλλά δεν θα μας πηδ… κιόλας! Τι συμβαίνει; Γιατί αυτή η υποστήριξη; Από που έρχεται; Να δείξεις τι; Ότι είσαι δημοκράτης; Χρησιμοποιείς τη δημοκρατία να μας πηδ…;Δεν το κατάλαβα αυτό! Δεν νιώθω ασφαλής μες στην χώρα μου».