Ο G. Depardieu «επιστρέφει»το γαλλικό του διαβατήριο, θιγμένος από τον Πρωθυπουργό!

Ο Γάλλος ηθοποιός Gerard Depardieu, με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό, ανακοίνωσε ότι «επιστρέφει» το γαλλικό διαβατήριό του καθώς αισθάνεται προσβεβλημένος από τις επικρίσεις που δέχεται για τη «φορολογική αυτοεξορία» του στο Βέλγιο.

Παράλληλα, ο δήμαρχος της βελγικής πόλης Νεσέν όπου ο γάλλος ηθοποιός αγόρασε πρόσφατα ένα σπίτι δήλωσε ότι ο Gerard Depardieu ζήτησε να ενημερωθεί για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να αποκτήσει βελγικό διαβατήριο.

«Είχαμε μια τηλεφωνική επαφή σήμερα το πρωί. Ο κύριος Depardieu ρώτησε πώς θα αποκτήσει βελγικό διαβατήριο και κοινωνική ασφάλιση» στο Βέλγιο, διευκρίνισε ο δήμαρχος.

«Όπως και στο 27% των Γάλλων που έχουν εγκατασταθεί στην κοινότητά μας, του εξηγήσαμε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι στο Βέλγιο το αίτημα για έκδοση διαβατηρίου υποβάλλεται στο δήμο.

Ο Σενεσαέλ σημείωσε πάντως ότι «δεν είναι καθόλου εύκολο» να αποκτήσει κάποιος βελγικό διαβατήριο. Επιπλέον, επειδή η βελγική νομοθεσία περί υπηκοότητας είναι σε διαδικασία μεταρρύθμισης «θα πρέπει να δούμε πώς θα ανταποκριθούμε στο αίτημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», διευκρίνισε.

Εν μέσω της εντεινόμενης αντιπαράθεσης με αφορμή την «αυτοεξορία» του Gerard Depardieu, ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς υπογράμμισε ότι το Βέλγιο «δεν έκανε τίποτα για να προσελκύσει» τους πλούσιους Γάλλους.

«Θλιβερή, είπατε θλιβερή; Πόσο θλιβερό είναι αυτό;» αναρωτιέται ο Gerard Depardieu σε επιστολή του στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche.

Διαβάστε περισσότερα στο TLIFE