Ο Παναγιωτόπουλος διαψεύδει τα σενάρια της άφιξης της Κοσιώνη στο Mega και την αποπομπή της Τρέμη από το δελτίο!

Μετά τον ντόρο των τελευταίων ημερών που προκάλεσε η φημολογία πως η Ολγα Τρέμη φεύγει και η Σία Κοσιώνη έρχεται στο Mega, ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος εμφανώς ενοχλημένος αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους...

Ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού ,λοιπόν, περνά στην αντεπίθεση μέσα από προσωπικό του άρθρο στο aixmi.gr, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όσα έχουν ακουστεί σε σχέση τόσο με την Σία Κοσιώνη,.όσο και με την Ολγα Τρέμη και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega!

Μάλιστα, είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του άρθρου, ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος κάνει λόγο και για την πορεία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στους πίνακες τηλεθέασης και την υποχώρησή του τους τελευταίους δύο μήνες στην δεύτερη θέση, υποστηρίζοντας πως… για όλα φταίει – όχι το γκαζόν – αλλά το lead-in που παίρνει το δελτίο κάθε απόγευμα από το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Mega, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πριν τις ειδήσεις και αυτή την εποχή έχουμε να κάνουμε με πρόγραμμα σε επανάληψη!

Ο τίτλος του άρθρου είναι «Η Ολγα Τρέμη, η Σία Κοσιώνη και ο κανιβαλισμός» και λέει τα εξής…

«…Βομβαρδίζεται το διαδικτυακό κοινό, τις τελευταίες μέρες, από την πληροφορία ότι αντικαθίσταται η Όλγα Τρέμη από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega και τη θέση της πιθανότατα παίρνει η Σία Κοσιώνη, σπάζοντας το συμβόλαιό της με τον Σκάι.

Ορισμένοι περισσότερο ευφάνταστοι, βιάζονται, μάλιστα, να αναγγείλουν ότι έχει ήδη υπάρξει συμφωνία μαζί της και πως δεν απομένει παρά μόνο η τυπική ανακοίνωση.

Ποια είναι η αλήθεια;
Η Όλγα Τρέμη παραμένει στη θέση της και καμία συζήτηση δεν έχει γίνει με την κεντρική παρουσιάστρια του Σκάι. Ούτε καν νύξη για το ενδεχόμενο μετακίνησής της στο Μega.

Τότε πώς προκύπτουν τα σενάρια, που μάλιστα κάποια στιγμή προσλαμβάνουν χαρακτήρα οιονεί βεβαιότητας;
Δεν εκκινούν όλα απ’ την ίδια αφετηρία.

Κάποιοι τα βγάζουν απ’ την… κοιλιά τους, στη λογική «να κερδίσουμε μερικά κλικ παραπάνω». Κάθε τόσο γεννάνε ένα παραμύθι για να έχουν να πορεύονται. Είναι οι ίδιοι που φωνάζουν στο γήπεδο «βάλτε ένα γκολ να γίνει της π…νας»… Μήπως θα τους κόψει κανείς… κλήση στη χρεοκοπημένη Ελλάδα;

Κάποιοι άλλοι έχουν διαρκώς στοχοποιημένο το Μega.
Θες γιατί τους ενοχλεί πολιτικά, θες γιατί τους χαλά την κομματική μανέστρα, θες γιατί εκτελούν «συμβόλαια» ανταγωνιστών, θες γιατί έχουν προσωπικές διαφορές με κάποια απ’ τα στελέχη του, θες γιατί πιστεύουν ότι οι ίδιοι θα τα κατάφερναν καλύτερα…

Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι δεν μπαίνουν, έστω, στον κόπο να ρωτήσουν «ρε παιδιά, κυκλοφορεί αυτό, είναι αλήθεια»;
Ξέρουν ότι αν το έκαναν, θα εισέπραταν ένα ΌΧΙ με κεφαλαία γράμματα, οπότε θα χάλαγε το παραμύθι.
Γιατί να αφήσουν την πραγματικότητα να καταστρέψει μια ιστορία που «πουλάει«;

Θα μπορούσε, βέβαια, να ισχυριστεί κάποιος ότι κάποιοι σεναριογράφοι δεν έχουν κακές προθέσεις, και ότι ξεκινούν από τη διαπίστωση ότι το τελευταίο δίμηνο οι ειδήσεις του Μega έχουν υποχωρήσει από την πρώτη θέση.
Για αυτούς υπενθυμίζω δυο πράγματα:

Πρώτον, επί οκτώμισυ συναπτά έτη το κεντρικό δελτίο του Μεγάλου Καναλιού είναι πρώτο στην προτίμηση του κόσμου -με μεγάλη διαφορά. Προσέξτε: χωρίς να έχει απολυθεί ούτε ένας δημοσιογράφος ή τεχνικό, στη διάρκεια της απίστευτης κρίσης.

Δεύτερον, τους τελευταίους διόμισυ μήνες το ίδιο δελτίο ξεκινά 20 μονάδες πίσω από τα ανταγωνιστικά, καθώς το Mega μεταδίδει κάθε απόγευμα σήριαλ σε πολλοστή επανάληψη, την ώρα που ο Αντέννα έχει φρέσκια ελληνική σειρά, το Star πετυχημένο φρέσκο τούρκικο, ο Αlpha το ζωντανό κεντρικό του δελτίο και ο Σκάι ζωντανό ενημερωτικό μαγκαζίνο.

Ποιος «καταναλώνει» κονσέρβα όταν διατίθενται δίπλα του άφθονα φρέσκα προϊόντα;
Ελάχιστοι, προφανώς.

Έτσι, αφετηριακά ξεκινά το κεντρικό δελτίο του Μega από χαμένη θέση.
Παρόλα αυτά, μέσα σε 50 λεπτά, κλείνει την ψαλίδα των 20 μονάδων σε 2 με 2,5 κατά μέσο όρο.
Σε απόλυτους αριθμούς, κερδίζει 200 με 300 χιλιάδες τηλεθεατές, σε σχέση με το πρόγραμμα που προηγείται του δελτίου, ενώ οι βασικοί ανταγωνιστές χάνουν περίπου τόσους…

Κάτι ακόμη σημαντικό: Σε περιόδους πολιτικού και κοινωνικού διχασμού, όπως η σημερινή, όταν η σφοδρότητα των κομματικών συγκρούσεων αντανακλά το δίπολο απελπισία -ελπίδα, στο οποίο κινείται η κοινωνία, αναμενόμενο είναι να πλήττονται Μέσα Ενημέρωσης με ισχυρή άποψη.
Πολύ περισσότερο όταν συντεταγμένα κόμματα και τα εξαπτέρυγά τους, επί πολύ πολύ καιρό, επιχειρούν να τα δαιμονοποιήσουν.

Κατανοώ, φυσικά, τις κομματικές ανάγκες όπως και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν τα διάφορα «κολλητήρια», που περιμένουν να αρπάξουν κανένα ξεροκόμματο, αλλά έως εκεί…

Σημαίνει αυτό ότι δεν έχουν γίνει λάθη;
Κάθε άλλο. Και λάθη και αστοχίες και παραλείψεις έχουν υπάρξει, αλίμονο.
Ωστόσο, τα ΜΜΕ όπως και οι πολιτικοί σχηματισμοί υπάρχουν χάριν των πολιτών, από τους οποίους και αξιολογούνται καθημερινά.
Εκείνοι προσφέρουν την εμπιστοσύνη τους, εκείνοι την αποσύρουν.

Ας το καταλάβουν και οι καλών προθέσεων και οι «κλικαδόροι» και οι αφελείς και οι εμπαθείς ξερόλες και οι αποτυχημένοι δημοσιογράφοι, που «άρμεγαν» την ΕΡΤ επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και περιμένουν να κάνουν το ίδιο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι πρώην και νυν ΚΥΠατζήδες και οι βιομήχανοι λάσπης…
Όλοι κάποτε θα φύγουμε, όχι απλώς απ’ τη δουλειά μας, αλλά και απ’ τη ζωή την ίδια…

Λιγότερος κανιβαλισμός, λοιπόν, διότι τα πάντα ρει και ουδέν μένει…»

Νάνσυ Νικολαΐδου