Ζωζώ Ζάρπα – Η γιαγιά που ξετρελαίνει με τη διαφήμισή της την Αμερική, μιλάει στο zappit: «Είχα χρόνια να φάω γιαούρτι»

Διαβάστε: Την συνέντευξη της yiayia που έχει ξετρελάνει την Αμερική, Ζωζώ Ζάρπα.

Μια διαφήμιση με τρεις ελληνίδες γιαγιάδες και ένα τραγούδι ξετρέλανε όχι μόνο το Χόλυγουντ αλλά ολόκληρες τις ΗΠΑ. Ο λόγος για το διαφημιστικό σποτ με πρωταγωνίστριες την Αλεξάνδρα Παντελάκη, τη Νίνα Γιαννίδη Μαλακούτη και την Ζωζώ Ζάρπα που μίλησε στο zappit για την απόφασή της να πάρει μέρος στην διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας γαλακτοκωμικών προϊόντων Athenos.

«Γενικά είμαι εναντίον των διαφημίσεων. Η πρόταση ήρθε μέσω μιας φίλης που έχει διαφημιστικό γραφείο και με πίεσε πολύ να το κάνω. Τελικά είπα «Γιατί όχι; Ευκαιρία να διαφημιστεί η μεσογειακή διατροφή και να έρθουν τουρίστες στην Ελλάδα που λόγω της οικονομικής κρίσης το έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ αυτήν την περίοδο».

Όσο για την εμπειρία της στο διαφημιστικό σποτ; «Έγώ δεν έτρωγα γιαούρτι. Είχα πολλά χρόνια να φάω γιατί δεν μου αρέσει καθόλου. Τρελάθηκαν οι Αμερικάνοι. «Μα δεν γίνεται αυτό είναι το προϊόν που διαφημίζουμε», μου είπαν. Το δοκίμασα, ενθουσιάστηκα και στο τέλος τους ζήτησα κι άλλο ένα (γέλια). Τώρα θέλουν να κάνουμε κι άλλη διαφήμιση, θα δούμε…»

Με μεγάλη προϋπηρεσία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση η κυρία Ζάρπα παραμένει ιδιαίτερα σεμνή: «Το έκανα και για έναν ακόμη λόγο. Ήταν μια απλή μεταμόρφωση και μου άρεσε που υποδύθηκα μια παραδοσιακή ελληνίδα γιαγιά. Μετά από τόσα χρόνια καριέρας να σας πω δεν περίμενα ότι θα γίνει όλο αυτό. Και στο παρελθόν είχα προτάσεις για διαφημίσεις αλλά όπως σας είπα δεν μ’ ενδιέφερε. Αρχικά οι παραγωγοί ήθελαν το σποτ να γυριστεί στην Αμερική. «Να έρθετε να το κάνουμε εδώ να μας φέρετε και δολλάρια» τους είπαμε! (γέλια)».

Πως όπως προέκυψε το σενάριο του διαφημιστικού σποτ; «Πιστεύω πως πήραν την ιδέα από την ταινία «Ο κλέψας του κλέψαντος» με πρωταγωνιστή τον Μάθιου Μόντι και τον Ρίτσαρντ Γκρίφιθις. Τα γυρίσματα έγιναν πριν τέσσερα χρόνια στην Πάτμο και υπήρχαν και πάλι τρεις γιαγιάδες. Η Έφη Παπαθεοδώρου, η Τιτίκα Σαρηγούλη και εγώ.»

Όσο για τα επαγγελματικά της; Η κυρία Ζάρπα ακμαιότατη μας αποκάλυψε πως βρίσκεται σε συζητήσεις για τη συμμετοχή της σε καινούρια καθημερινή σειρά από την επόμενη τηλεοπτική περίοδο.