Ζουγανέλης: Αν θέλεις να κάνεις σάτιρα, θα την κάνεις στους δυνατούς!

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ και τη Ρενέ Σαραντίνου μίλησε για την επικοινωνία που έχει με τον κόσμο και την απαξίωση των αξιών.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ και τη Ρενέ Σαραντίνου μίλησε για την επικοινωνία που έχει με τον κόσμο και την απαξίωση των αξιών.

 – Κάνετε πάντα αυτό που θέλει ο κόσμος;

«Όχι, αλλά τον λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας. Από τη στιγμή που μπαίνουμε στη διαδικασία να κάνουμε επάγγελμα τα όνειρά μας είμαστε ήδη σε πολύ καλές συνθήκες. Από τη στιγμή που αμειβόμαστε γι’ αυτό με τη συνδρομή του κόσμου… Θα μπορούσαμε να είμαστε λιγότεροι και να παίρνουμε περισσότερα χρήματα. Κάνουμε πράγματα για να τα απολαμβάνει ο αποδέκτης – αυτός ορίζει τι είναι καλό και τι κακό».

– Εσείς τι απολαμβάνετε;

«Την επικοινωνία, τη μεγάλη τιμή να μας επιλέγει. Τη χαρά να τραγουδάει και να γελάει. Φέτος δεν μας αφήνει αδιάφορους όλη αυτή η μιζέρια, που δεν νομίζω ότι τα πράγματα είναι έτσι. Μπλέξαμε σε λογιστικά και αριθμούς. Όλοι αυτοί οι εξουσιάζοντες οι κατάπτυστοι, εκμεταλλεύονται το φτωχό λαό. Πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει, να σκύβουμε τόσο πολύ το κεφάλι σε ό,τι λένε οι τροϊκανοί και οι Ευρωπαίοι».

–  Ποια λύση θα δίνατε στην κρίση που περνάμε;

«Η Ελλάδα πρέπει να ανασυγκροτηθεί. Να υπολογίσουμε τις πραγματικές αξίες διότι η κρίση ήρθε με την απαξίωση των αξιών. Έβλεπες μια τηλεόραση όπου εξισωνόταν ο Σεφέρης με μια που έβγαινε από ένα ριάλιτι και ήταν πορνίδιο. Κυκλοφόρησε ένα DVD μιας, που για μένα… έχει την κατανόησή μου, δηλαδή, γιατί νομίζω ότι αυτά τα κορίτσια θα τρελαθούν κάποια στιγμή, και δεν πούλησε τίποτα άλλο στην Ελλάδα όσο πούλησε αυτή η πορνοταινία. Όταν δίνεις αξία εκεί που δεν υπάρχει, ξεχνάς τι μας έχει παραδοθεί. Όταν επιλέγεις να εξουσιάζουν τη χώρα αυτοί που σε κλέβουν, σε ξανακλέβουν, σε πουλάνε δεξιά και αριστερά, σου αλλοιώνουν το χαρακτήρα, σε παγκοσμιοποιούν, καταπατούν και κατασπαράζουν τη χώρα. Ξαναεπιλέγεις να κυβερνήσουν τη χώρα και δεν αντιστέκεσαι».

– Σε ποια κοπέλα αναφέρεστε;

«Δεν θέλω να αναφέρω. Με κουράζει. Ένα κοριτσάκι είναι το οποίο πρέπει να το κατανοήσεις περισσότερο παρά να το θίξεις. Δεν συμφωνώ με τις σάτιρες που κάνουν στους αδυνάτους. Σατιρίζουν ανθρώπους με λαϊκή βάση. Δεν συμφωνώ. Αν θέλεις να κάνεις σάτιρα κι έχεις δυναμική, θα πρέπει να κάνεις σάτιρα στους δυνατούς».

– Με ποιον τρόπο γίνονται τα όνειρα επάγγελμα;

«Αν επιμείνεις πολύ. Πιστεύω στη ζωή, που είναι το παν, και μετά η τέχνη. Πολλοί από τους καλλιτέχνες είναι τρομερά υπερεκτιμημένοι. Όταν είσαι μέσα στο όνειρό σου, παράγεις έργο. Αν δουλέψω πάνω σε κάτι που δεν μου αρέσει, δεν δουλεύω, διεκπεραιώνω. Υπάρχουν αξίες στην Ελλάδα που δεν έχουν παρουσιαστεί. Δεν τολμάει κανείς να προβάλλει τους νέους. Οι νέοι αποκλείονται».