«Ζηλεύω το ρόλο του Λεωνίδα Κακούρη στις Άγριες Μέλισσες»

Άγριες Μέλισσες

«Ο Αναστάσης Ροϊλός είναι καλός ηθοποιός, όμορφος, και τον ζηλεύω».

Στην εφημερίδα Espresso και την Βίβιαν Μπενέκου έδωσε συνέντευξη ο Ανδρέας Μάνεσσης. Ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος έχει σπουδάσει ηθοποιός κι έχει συμμετάσχει, μάλιστα, παλαιότερα σε μερικές πολύ όμορφες δουλειές, αναφέρθηκε στις Άγριες Μέλισσες, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως θα ήθελε να παίξει στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1.

Περάσατε ένα φεγγάρι από την ηθοποιία. Γιατί δεν σας κέρδισε; Σπουδάσατε ηθοποιός, παίξατε κάπου; Έχετε κολλητούς ηθοποιούς;

Η ηθοποιία για μένα είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα. Το σπούδασα, το υπηρέτησα στα νεανικά μου χρόνια και συνεχίζω να το παρακολουθώ από την καρέκλα του θεατή. Πολλά από τα αγαπημένα και κοντινά μου πρόσωπα προέρχονται από αυτόν το χώρο. Σπούδασα στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου, αυτή από την οποία αποφοίτησε η Κατίνα Παξινού.

Στα 21 μου ως κομπάρσος συμμετείχα στην υπερπαραγωγή “The Greek Tycoon” με τον Άντονι Κουίν και την Ζακλίν Μπισέ, και λίγο αργότερα, στα τέλη της δεκαετίας του ’70, στην “Ιφιγένεια” του Μιχάλη Κακογιάννη. Το 1983 πήρα έναν ρόλο δίπλα στον Κώστα Βουτσά, στην ταινία “Η δημοκρατία του νέφους”.

Έκανα και κάποια περάσματα από τηλεοπτικές σειρές, όπως τα “Εγκλήματα” και το “Κάτω Παρτάλι”, αλλά εν τέλει η ηθοποιία δεν μου ταίριαζε. Είμαι καλοπερασάκιας, δεν αντέχω την πείνα… Είναι το πιο σκληρό επάγγελμα που μπορεί να κάνει κανείς αυτό που λέγεται θέατρο, τέχνη, κινηματογράφος.

Ανδρέας Μάνεσσης

Έχετε ζηλέψει κάποιο ρόλο παρ’ όλα αυτά;

Ναι, το ρόλο του Λεωνίδα Κακούρη στις Άγριες Μέλισσες, του Δούκα Σεβαστού δηλαδή, που ενώ όλοι οι άλλοι έχουν απατήσει τους πάντες, ο ένας με τον άλλον, ο Δούκας παραμένει πιστός στη γυναίκα του. Επίσης, θα ήθελα να είμαι πάλι στο ίδιο σίριαλ ο Αναστάσης Ροϊλός, ο γιος του Δούκα που είναι παντρεμένος με τη Ασημίνα. Κι αυτό γιατί είναι καλός ηθοποιός, όμορφος, και τον ζηλεύω.

Ναι, αλλά αυτός ήταν και άπιστος.

Άτυχος ήταν. Αυτό δεν είναι απιστία καταδικαστέα, αλλά ατυχία.

Έχετε υπάρξει άπιστος;

Γιατί θέλετε τώρα να με χωρίσετε και η σχέση μου είναι καινούργια;