Ζέττα Μακρή: «Κάτι πήρε το μάτι μου για… μαϊμού τσάντες στη Βουλή και όχι μόνο…»

Ζέττα Μακρή

«Ντύνομαι όσο καλύτερα μου επιτρέπουν τα οικονομικά μου, προσέχω να μην προκαλώ, να μην υπερβάλλω, να μη σχολιάζομαι αρνητικά».

Στη Σάσα Σταμάτη και τα Παραπολιτικά έδωσε συνέντευξη η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ζέττα Μακρή, η οποία απάντησε, μεταξύ άλλων, και για τις… μαϊμού τσάντες που κυκλοφορούν στη Βουλή.

Κατά καιρούς έχετε σχολιαστεί για το ότι ντύνεστε πάρα πολύ ακριβά. Τι απαντάτε;

Καλοδεχούμενα τα σχόλια, αν και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πριν από δύο μέρες διάβασα μια ανάλογη παρατήρηση και διασκέδασα που τους ξεγέλασα! Προσπαθώ να ντύνομαι κατάλληλα για τη δραστηριότητά μου. Δεν φορώ φόρμα στη Βουλή, δεν φορώ βραδινό φόρεμα στο γυμναστήριο.

Ντύνομαι όσο καλύτερα μου επιτρέπουν τα οικονομικά μου, προσέχω να μην προκαλώ, να μην υπερβάλλω, να μη σχολιάζομαι αρνητικά. Δεν ξέρω αν τα καταφέρνω πάντα, αλλά στους καλόπιστους σχολιαστές απαντώ, αστειευόμενη, «εγώ είμαι τα στολίδια μου, τα δαχτυλίδια μου και ό,τι πω».

Η Φωτεινή Πιπιλή είχε δηλώσει στο παρελθόν: «Πολλές βουλευτίνες κυκλοφορούν στη Βουλή με “μαϊμού” τσάντες». Εχει πάρει κάτι το μάτι σας;

Κάτι πήρε και το δικό μου, εξασκημένο μάτι. Και όχι μόνο στη Βουλή! Και στα σαλόνια!

Γιατί το «Ζέττα» το γράφετε με δύο «τ»;

Το Ζέττα το γράφω με δύο «τ» χωρίς λόγο. Είναι υποκοριστικό του «Ζωή» και όχι του «Γεωργία», πράγμα που θα δικαιολογούσε αυτή την ορθογραφία. Ομως, οι πολιτικοί κερδίσαμε εσχάτως το δικαίωμα να γράφουμε το όνομά μας με ένα ή περισσότερα γράμματα από καπρίτσιο και εκκεντρικότητα! Εγώ, πρωτοπόρος, το καθιέρωσα από το Δημοτικό!