Ζαρίφη: Θα έστελνα στην Μερκελ την Αννίτα Πάνια για να…»τη στρώσει»

Διαβάστε τι είπε στη συνέντευξή της

Η Κατερίνα Ζαρίφη που θα την δούμε μέσα στο 2012 στην ταινία του Στράτου Μαρκίδη «Λάρισσα εμπιστευτικό» να υποδύεται μία Λαρισαία, την Αριστέα, μίλησε στην Κατερίνα Σταυρίδου και το περιοδικό «Λοιπόν» για την τηλεοπτική σεζόν που πέρασε.

– Στην τηλεόραση δεν θα σε δούμε;
«Αυτό είναι μια καλή ερώτηση… Βάσει των τωρινών δεδομένων νομίζω πως ναι! Αλλά επειδή η ελληνική τηλεόραση έχει γίνει σαν τον καιρό της Αθήνας –ηλιοφάνεια και μπόρα μέσα σε δευτερόλεπτα–, όλα μπορεί να ανατραπούν. Θα σου πω, λοιπόν, ότι θα κάνω τηλεόραση 5 λεπτά πριν βάλω “ψείρα” και βγω στο πλατό. Και πίστεψέ με, όχι από επιλογή δική μου!».

– Τι γεύση σου άφησε η σεζόν που πέρασε;
«Βαφτίζομαι λοιπόν Λίτσα από Πατήσια και σου λέω τι είδα… Αν οι εκπτώσεις που έκανε φέτος η τηλεόραση είχαν γίνει σε ρούχα, θα αγόραζα 4 ντουλάπες! Τόσο ζάπινγκ απελπισίας δεν νομίζω ότι έχω ξανακάνει! Αν εξαιρέσουμε 4-5 προγράμματα, μπορώ να πω ότι στην τηλεόραση το μεσοπρόθεσμο εφαρμόστηκε πριν την ώρα του!».

– Η κρίση έφερε περικοπές, οι περικοπές αλλαγές, τι άλλο πιστεύεις ότι πρέπει να περιμένουμε για τη συνέχεια;
«Νομίζω ότι τη σεζόν που έρχεται θα ακολουθηθεί ένα παρόμοιο μοτίβο. Υπάρχει μια τεράστια πινακίδα που λέγεται “περικοπές”, και αυτή θα καθορίσει όλο το τοπίο. Είναι λυπηρό να βλέπεις ταλαντούχους ανθρώπους της τηλεόρασης –που υπάρχουν, δόξα τω Θεώ– να προσπαθούν να σταθούν αξιοπρεπώς μέσα από αδιανόητα δύσκολες συνθήκες. Κι ευτυχώς, κάποιοι το καταφέρνουν!».

– Ποιοι θεωρείς ότι είναι οι μεγάλοι χαμένοι της σεζόν και ποιοι οι κερδισμένοι;
«Κερδισμένο είναι το λατρεμένο μου “Ράδιο Αρβύλα”, το “Νησί”, το “Master Chef”, το “Just the 2 of Us”, το “Dancing with the Stars” και το “Δέστε τους”. Δεν μπορώ να μιλήσω για χαμένους, αλλά μπορώ να δώσω ειδικό βραβείο “επιβίωσης” στους συναδέλφους στο Alter μπροστά και πίσω από τις κάμερες».

– Ποιο πρόσωπο πιστεύεις ότι ήταν το κερασάκι στην τούρτα της φετινής τηλεοπτικής σεζόν;
«Για μένα είναι ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Τόσο άμεσο τηλεοπτικό λόγο, με τόσο αντικομφορμιστική εμφάνιση, αλλά παράλληλα και τόσο γνώση στο αντικείμενό του. Για μένα ήταν η ευχάριστη τηλεοπτική έκπληξη της σεζόν».

– Αν έπρεπε να διαλέξεις έναν πολιτικό για να τραγουδήσει στο «Just the 2 of Us», ποιος θα ήταν αυτός;
«Θα προτιμούσα τις παραφωνίες τους να τις κρατήσουν για το Κοινοβούλιο… Ας μην καταλάβουν και το χώρο της ψυχαγωγίας! Ας κρατήσουν το δημιουργικό τους χρόνο για τη διάσωση της χώρας και αν το πετύχουν, ας φτιάξουν μια χορωδία τύπου Τυπάλδου! Και αν όχι τόσο πετυχημένη, μια κομπανία, βρε αδερφέ!».

– Ποιο τηλεοπτικό πρόσωπο θα έστελνες στη Μέρκελ για να τη στρώσει;
«Την Αννίτα Πάνια… Τον πιο μεστό, τσαμπουκαλεμένο και ωραίο λόγο της ελληνικής τηλεόρασης. Γιατί έχω την αίσθηση ότι αυτή η φράου με το λαχανί ταγέρ θέλει άλλου είδους αντιμετώπιση».