Υρώ Λούπη: «Έλεος, όλα έχουν και τα όριά τους»

Υρώ Λούπη

"Βασανίστηκαν αυτοί οι άνθρωποι για να μιλήσουν. Είναι πολύ δύσκολο να πεις ότι ο άλλος με βίασε, ότι με έβρισε, ότι μου έκανε παιχνίδια εξουσίας. Πώς σπας την ντροπή, τις ενοχές, τον φόβο;" είπε η Υρώ Λούπη.

Στο Enjoy και στην Μαρία Ανδρέου έδωσε συνέντευξη η Υρώ Λούπη και μίλησε μεταξύ άλλων για τις κακοποιητικές σχέσεις στον καλλιτεχνικό χώρο.

Μέσα στην πανδημία όμως βγήκαν και πολλές κακοποιητικές σχέσεις που είχαν ως βάση τους χώρους του αθλητισμού και του πολιτισμού…

Αναφέρεσαι στο #Me Too. Ναι, το θέμα αυτό επικοινωνήθηκε σωστά και τα θύματα βρήκαν το θάρρος και μίλησαν. Κλείστηκαν και αυτά μέσα στο σπίτι τους, έκαναν την ενδοσκόπησή τους, έπαψαν να φοβούνται και, με αφορμή το κίνημα αυτό και μακριά πλέον από το θέατρο, μίλησαν. Βασανίστηκαν αυτοί οι άνθρωποι για να μιλήσουν. Είναι πολύ δύσκολο να πεις ότι ο άλλος με βίασε, ότι με έβρισε, ότι μου έκανε παιχνίδια εξουσίας. Πώς σπας την ντροπή, τις ενοχές, τον φόβο;

Αυτοί που μίλησαν και μπράβο τους, ελπίζω να δώσουν φως και κάθαρση στον χώρο για τη νέα γενιά. Το επάγγελμά μας αρκετά έχει υποφέρει από αλαζονικές συμπεριφορές και διάφορα άλλα κόμπλεξ χειριστικών ανθρώπων. Δεν χρειάζεται να συμπορεύονται άλλο η τέχνη και το θέατρο με το βάσανο. Δεν ενστερνίζομαι άλλο αυτή την άποψη, ότι η τέχνη είναι αρένα. Έλεος, όλα έχουν τα όριά τους. Ας μην παρεξηγούμε την πειθαρχία και την αυστηρότητα με τις νοσηρές καταστάσεις.