Ξεσπά η Αθηναΐς Νέγκα μετά το εξώδικο από τον ΣΚΑΙ: «Με είχαν πρήξει στα τηλεφωνήματα…»

Αθηναΐς Νέγκα

«Είναι πρωτοφανές από κάθε άποψη».

Η Αθηναΐς Νέγκα έχει ήδη βρει τη νέα της τηλεοπτική στέγη με τον Βαγγέλη Περρή, ωστόσο φαίνεται πως δεν έχουν διευθετηθεί όλες οι εκκρεμότητες της στο κανάλι του Φαλήρου.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του ΣΚΑΪ, Εύη Κουτσαυτάκη, έστειλε εξώδικο στην Αθηναΐδα Νέγκα εκ μέρους του καναλιού του Φαλήρου και η παρουσιάστρια το δημοσίευσε οργισμένη την Τρίτη στο Instagram.

Η Αθηναΐς Νέγκα και ο ΣΚΑΪ σε πόλεμο! Της έστειλαν εξώδικο…

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε εξοργισμένη στο «Φτιάξε καφέ να στα πω» για το εξώδικο που έλαβε:

«Δεν έχω ιδέα, δεν μου έχει ξαναέρθει τέτοιο πράγμα. Είναι πρωτοφανές από κάθε άποψη. Όσα χρόνια δουλεύω δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κανέναν εργοδότη. Τέτοιο πράγμα δεν μου έχει ξαναέρθει, δεν μπορώ να το καταλάβω καν. Ξέρω ότι από την πλευρά μου είμαι εξαιρετικά συνεπής. Δούλεψα με τον ΣΚΑΪ, έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Δεν καταλαβαίνω γιατί στέλνεις σε έναν εργαζόμενο ένα τέτοιο εξώδικο. Δεν υπάρχει λόγος.
Δηλαδή στέλνεις ένα εξώδικο να τρέξω να πάω να υπογράψω και μου αναφέρουν να δικαιώματα μου. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Τα δικαιώματα μου ως εργαζόμενη, σε έναν βαθμό αναφέρονται στη σύμβαση, από εκεί και πέρα αν οποιοσδήποτε είτε εγώ, είτε ο ΣΚΑΪ αποφασίσει να πάει στα δικαστήρια, το αποφασίζει ο δικαστής. Τα εξώδικα δεν συνηθίζονται. Γενικά δεν έχω λάβει γιατί όπως είπα είμαι συνεπής εργαζόμενη. Ως δημοσιογράφος έχω δει αρκετά εξώδικα στη ζωή μου γενικά, τέτοιο δεν έχω ξαναδεί. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα ζωής και θανάτου, απλώς μου προκάλεσε έκπληξη.»

Η δημοσιογράφος μίλησε και στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου λέγοντας πως είχε δεχτεί αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα από τον ΣΚΑΙ:

«Δεν νομίζω ότι είναι κάτι συνηθισμένο αυτό, και ειδικά όταν είσαι ένας εργαζόμενος που δεν είσαι ασυνεπής ή δεν είσαι άνθρωπος που δεν συνεννοείται. Νομίζω ότι εγώ δεν έχω δώσει τέτοια εντύπωση. Και για αυτό μου προκάλεσε τεράστια… Μου προκάλεσε κατάπληξη το γεγονός. Το εξώδικο αν καταλαβαίνω καλά, γιατί δεν είμαι δικηγόρος. Έχω δει πάρα πολλά εξώδικα ως δημοσιογράφος, αλλά δεν συνηθίζουν να μου στέλνουν. Είναι ένα εξώδικο το οποίο λέει ότι πρέπει να πάω να υπογράψω τη λήξη και μου αναφέρει ακριβώς τι έχω υπογράψει και τι μπορώ να ζητήσω και τι όχι.

[dfp_ads id=236982]

Με είχαν ελαφρώς πρήξει στα τηλεφωνήματα κάποια στιγμή, κάποιοι υπάλληλοι του ΣΚΑΙ. Από την αρχή τους εξήγησα ότι μόλις τελειώσει η λοχεία μου σε λίγες ημέρες θα μιλήσουμε για τα περαιτέρω και νομίζω ότι τους το είπε και ο δικηγόρος μου. Γιατί όταν είδα ότι δεν με καταλαβαίνουν, ζήτησα από το δικηγόρο μου να τους μιλήσει. 

Νομίζω ότι ξέρουν ότι έχω γεννήσει πολύ πρόσφατα. Είναι τελείως διαφορετικό το να τρέξω να πάω στη δουλειά μου μόλις γεννήσω, γιατί κάνω κάτι δημιουργικό και θέλω να στηρίξω την ομάδα μου, και θέλω να στηρίξω τον Βαγγέλη, και θέλω γενικά να εργάζομαι δημιουργικά. Νομίζω ότι αυτά που έχουν προτεραιότητα σε αυτή τη φάση, είναι το μωρό μου το οποίο είναι πάρα πολύ μικρό και το να δω τι θα κάνω στη συνέχεια. Το να τρέξω τώρα στο Νέο Φάληρο που μένω και πολύ μακριά από αυτό για να υπογράψω κάποια πράγματα, είναι κάτι το οποίο νομίζω ότι μπορεί να περιμένει λίγες ημέρες ακόμα.»

Στο μήνυμα της στα social media, η Αθηναΐς Νέγκα δεν έκρυψε την απογοήτευση της και το θυμό της για το πως λήγει αυτό η συνεργασία με τον ΣΚΑΙ, γράφοντας:

«Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Εκπομπές πάντα θα δίνονται και θα κόβονται, με τις διοικήσεις, συνήθως, διατηρούμε φιλικές ή ουδέτερες σχέσεις. Δεν μπορείς να τσακώνεσαι με αυτούς που σε τάισαν ή να στέλνεις εξώδικα του στυλ «μην τολμήσεις» στους εργαζόμενους που σου δούλεψαν. Δεν πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα τόσο. Να φτάσουμε οι συνεργασίες στα ΜΜΕ να γίνονται με«εχθροπραξίες»..ούτε έχει νόημα να ψάχνουμε εύκολους τίτλους: το τάδε κανάλι «τα έβαλε με τις μαμάδες»
Ο ΣΚΑΪ, με έχει βοηθήσει να εξελιχθώ από την αρχή της καριέρας μου και με θυμώνει που τον αποχαιρετώ έτσι.»

Ευχαριστω για τα καλα λόγια .εκπομπές πάντα θα δίνονται κ θα κόβονται ,με τις διοικήσεις, συνήθως, διατηρούμε φιλικές ή ουδέτερες σχέσεις .δεν μπορείς να τσακώνεσαι με αυτούς που σε τάισαν ή να στέλνεις εξωδικα του στυλ «μην τολμήσεις» στους εργαζόμενους που σου δούλεψαν.Δεν πρεπει να αλλάξουν τα πράγματα τοσο.να φτάσουμε οι συνεργασίες στα ΜΜΕ να γίνονται με«εχθροπραξίες»..ουτε εχει νοημα να ψάχνουμε εύκολους τίτλους: το τάδε κανάλι «τα έβαλε με τις μαμαδες» Ο σκαι, με εχει βοηθήσει να εξελιχθώ απο την αρχή της καριέρας μου κ με θυμώνει που τον αποχαιρετώ ετσι..

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ athinaisnega στις