Ξένια Καλογεροπούλου: «Μας έλεγε ότι δεν πέτυχε γιατί δεν καθόταν στον σκηνοθέτη»

Ξένια Καλογεροπούλου

«Αλλά δεν μπορούσες ποτέ να φανταστείς κανέναν σκηνοθέτη να την ποθεί».

Η Ξένια Καλογεροπούλου έδωσε συνέντευξη στην “κυριακάτικη Ελευθερία” και τη Δήμητρα Αθανασοπούλου, όπου μίλησε μεταξύ άλλων και για το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

[dfp_ads id=236982]
Στα χρόνια του Φίνου είχε ανακύψει ποτέ ζήτημα σεξουαλικών παρενοχλήσεων;

Δεν το βίωσα. Δεν με παρενόχλησε κανένας. Νομίζω ότι έχει σχέση με το αν εσύ δίνεις την εντύπωση πως σηκώνεις. Μόνο μια ηθοποιός, η Ταϋγέτη, το έλεγε και γελούσαμε λιγάκι. Μας έλεγε «εγώ δεν πέτυχα γιατί δεν καθόμουν στον σκηνοθέτη». Αλλά δεν μπορούσες ποτέ να φανταστείς κανέναν σκηνοθέτη να την ποθεί. Φαντάζομαι πως στην Αμερική ήταν πιο ζόρικα, αλλά έχει καταντήσει και λίγο αστείο.

Το να σου πει ο άλλος «κάνε αυτό που θέλω, αλλιώς δεν σε παίρνω στη δουλειά» είναι τερατώδες. Αλλά αν του αρέσεις και προσπαθήσει να σε φιλήσει, θα μπορούσε να το κάνει και κάποιος που δεν είναι παραγωγός. Μπορείς να του πεις πάντα «όχι, ευχαριστώ, δεν θέλω». Το να είναι εκβιασμός για τη δουλειά, αυτό είναι φοβερό. Αν κάποιος παραγωγός ήθελε πραγματικά κάποια για τη δουλειά του, θα έλεγε «ας της δώσω ένα φιλάκι να δω πώς θα αντιδράσει, αλλά όχι αν δεν… δεν σε παίρνω».

Άρα μιλάμε για συνευθύνη των αυτοαποκαλούμενων θυμάτων της σόου μπίζνες;

Όταν ενδίδεις για να μη χάσεις μια δουλειά κι όχι γιατί θέλεις να ενδώσεις, έχεις μια ευθύνη. Αλλά μη λέω μεγάλη κουβέντα. Αν μια κοπέλα έχει μεγάλη ανάγκη, μπορεί και να ενδώσει.