Βίκυ Σταμάτη: «Εγώ το κατώφλι του κολαστηρίου δεν πρόκειται να το περάσω»!

Βίκυ Σταμάτη

"Τα μανικετόκουμπα που φόρεσα στη φωτογράφηση ήταν πράσινα. Kαι τα φόρεσα για έναν συγκεκριμένο λόγο: γιατί ακριβώς, κρύβω άσους στο μανίκι μου".

Λίγες ώρες προτού η Βίκυ Σταμάτη οδηγηθεί στη φυλακή για δεύτερη φορά, μιλάει στο Down Town και εξομολογείται στον Θανάση Αναγνωστόπουλο και τη Φανή Πλατσατούρα για όλα…

Μόλις τη Δευτέρα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) τους 16 εμπλεκόμενους στην υπόθεση με τις χρυσές μίζες από την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μεταξύ αυτών εσάς και τον σύζυγό σας Άκη Τσοχατζόπουλο. Είναι πιθανό να ξαναγυρίσετε εσείς και ο σύζυγός σας στη φυλακή;

Αυτό θα ήταν μια εξέλιξη επιστημονικής φαντασίας και μάλιστα θρίλερ. Τουλάχιστον για μένα. Θα ήταν ένα κατασκευασμένο, πολύ κακά σκηνοθετημένο και αυθαίρετο θρίλερ. Για μένα δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψω στη φυλακή, για άλλους μπορεί. Υπάρχουν νομικά ελαττώματα τα οποία ακυρώνονται.

Λέτε ότι για εσάς δεν υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψετε στη φυλακή. Φοβάστε ότι δεν ισχύει το ίδιο για τον Άκη Τσοχατζόπουλο;

[dfp_ads id=236982]

Το φοβάμαι, δεν το επιθυμώ, δεν το θέλω και θα σας πω κάτι πολύ σημαντικό: αυτόν τον οποίον θα βλάψουν δεν θα είναι ο σύζυγός μου. Θα βλάψουν το παιδί μου. Το παιδί μου δεν είναι πλέον τεσσάρων ετών να μην καταλαβαίνει και να τον πάρουν από το χέρι και να τον βάλουν μέσα σε ένα αυτοκίνητο η γιαγιά ή ο παππούς και να τον απομακρύνουν. Είναι ένα παιδάκι το οποίο είναι μεγάλο, δεν τιθασεύεται, έχει άποψη και γνώμη και επίσης έχει και πολύ θυμό. Έχει πάρα πολύ θυμό μέσα του και αυτόν τον θυμό προσπαθούμε να τον κατευνάσουμε με κάθε τρόπο. Γιατί έχει οσμιστεί από χτες πράγματα. Και θέλω να σημειώσετε κάτι: αυτοί οι άνθρωποι δεν θα ζουν ισοβίως ούτε θα αποφασίζουν ισοβίως. Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν πως υπάρχει και το αύριο, επειδή έχουν μεγάλη εξουσία. Εύχομαι να τους φωτίσει ο Θεός να πράξουν το σωστό.

Πώς είστε σίγουρη ότι εσείς δεν θα πάτε στη φυλακή;

Με ποια κατηγορία να με βάλουν στη φυλακή; Επειδή ήμουν μια έξυπνη γυναίκα; Κατηγορήθηκε μέχρι σήμερα κανείς για την εξυπνάδα του; Αυτό μου καταλόγισε η εισαγγελέας, ότι ήμουν έξυπνη και ικανή.

Έξυπνη και ικανή, για ποιο πράγμα;

Ότι επειδή είμαι έξυπνη γυναίκα και ικανή, θα έπρεπε να γνώριζα τις δήθεν παράνομες δραστηριότητες του συζύγου μου. Αυτή είναι η κατηγορία.

Και ποια είναι η απάντησή σας σ’ αυτό;

Εγώ έχω να πω αυτό που είπα και πριν. Απροκάλυπτα. Πρέπει να ποινικοποιείται η εξυπνάδα;

Συγχωρήστε μας για την επιμονή, αλλά πόσο βέβαιη είστε ότι την Πέμπτη που θα κυκλοφορήσει το περιοδικό, δεν θα βρίσκεστε ήδη στη φυλακή;

Είμαι έτοιμη για το χειρότερο, αλλά εγώ το κατώφλι του κολαστηρίου δεν πρόκειται να το περάσω. Και αν με ρωτάτε γιατί το λέω με τόση σιγουριά, πρώτον, γιατί είμαι υπερ-αθώα και, δεύτερον, είμαι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού που είναι εντελώς μόνο του σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία. Τον τρίτο λόγο αφήστε τον σε μένα.

Κρύβετε κάποιον άσο στο μανίκι;

Θα σας πω κάτι: τα μανικετόκουμπα που φόρεσα στη φωτογράφηση ήταν πράσινα. Kαι τα φόρεσα για έναν συγκεκριμένο λόγο: γιατί ακριβώς, κρύβω άσους στο μανίκι μου. Γι’ αυτό και με ακούτε τόσο ψύχραιμη. Δεν ξέρω αν θα δικαιωθώ, δεν ξέρω αν θα εισακουστώ, δεν ξέρω τίποτα. Τα πάντα είναι ρευστά και το σύστημα τόσο σαθρό που έχω την αίσθηση ότι πρέπει να παλέψω πολύ ακόμη. Έχω όμως άσους στο μανίκι. Αυτούς τους άσους δεν θα μου τους στερήσει κανείς.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο DOWN TOWN που κυκλοφορεί!