Βίκυ Καγιά: «Είχα αναπτύξει περίεργες ταχυκαρδίες, υποτασικά επεισόδια σε βαθμό λιποθυμίας»

Βίκυ Καγιά

"Αυτό το burnout, που λένε, διαπίστωσα ότι υπάρχει" εκμυστηρεύεται η Βίκυ Καγιά.

Η Βίκυ Καγιά έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Νίκο Γεωργιάδη με την απόφαση να κάνει μια μικρή παύση στην τηλεοπτική της διαδρομή. Η καλλονή παρουσιάστρια και μοντέλο εξήγησε τους λόγους που την ώθησαν σε αυτήν και τα αποτελέσματα που βλέπει σήμερα στην καθημερινότητα της.

Είσαι τόσο καλά αυτή την περίοδο όσο δείχνεις;

Είμαι πολύ καλά, δόξα τω Θεώ. Ξαναβρήκα την ισορροπία μου. Ξαναβρήκα τη Βίκυ που είχα ξεχάσει. Στο μυαλό μου νόμιζα ότι αυτή η Βίκυ δεν υπήρχε πια. Πίστευα ότι η ήρεμη και χαλαρή Βίκυ είχε τελειώσει, θες λόγω συνθηκών, θες επειδή μεγαλώνουμε… Κι όμως, την ξαναβρήκα. Με κόπο. Με ειδική αγωγή βιταμινών για έξι  ολόκληρους μήνες. Πεταγόμουν στον ύπνο μου από το στρες. Κοιτούσα το ρολόι και αναρωτιόμουν αν έπρεπε να πάω πουθενά. Η υγεία μας όμως και η οικογένεια μας είναι πάνω από όλα.

Ήταν τόσο μεγάλη η πίεση;

Φυσικά και ήταν. Θες με τη δουλειά, τα παιδιά, την καριέρα τη δική μου, την καριέρα του Ηλία, είχαν πέσει πολλά πράγματα μαζί. Τώρα που αξιολογώ την κατάσταση και όσο περνάει ο καιρός, συνειδητοποιώ ότι δεν αξίζει. Πρέπει να προσθέτεις πράγματα στο καλάθι σου μέχρι εκεί που μπορείς να αντέξεις.

Ήταν μια γενναία απόφαση να πεις «τώρα εγώ θα κάνω ένα διάλειμμα».

Δεν ξέρω αν ήταν γενναία, ήταν σίγουρα απαραίτητη, Είχαν αρχίσει να βγαίνουν θέματα υγείας, ψυχοσωματικά. Είχα αναπτύξει περίεργες ταχυκαρδίες, υποτασικά επεισόδια σε βαθμό λιποθυμίας. Χωρίς παθολογικά αίτια. Αυτό το burnout, που λένε, διαπίστωσα ότι υπάρχει. Εκεί πρέπει να βάλουμε μόνοι μας τον κόφτη, να μην περνάμε την κόκκινη γραμμή. Θα μου πεις «και παλιά δεν δούλευες έτσι;». Φυσικά, αλλά δεν είχα κάνει οικογένεια οπότε υπήρχαν στιγμές ξεκούρασης.

Πηγή εικόνας: NDP Photo