Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Με έχουν αδικήσει, αλλά εγώ συγχωρώ και προχωρώ»

Βίκυ Χατζηβασιλείου

"Μόλις έχασα τον πατέρα μου, πριν επτά χρόνια, άρχισα να ψάχνω τι συμβαίνει μετά την ζωή, τι υπάρχει μετά, τι είναι το σύμπαν", λέει η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Με εξομολογητική διάθεση, η Βίκυ Χατζηβασιλείου μιλάει στο περιοδικό ΕΓΩ και τη Νάντια Αδαμοπούλου για την στροφή στη ζωή της μετά τον θάνατο του πατέρα της, τις εσωτερικές της ανησυχίες και την τηλεόραση.

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο σας «Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί». Πείτε μας δύο λόγια γι’ αυτό το εγχείρημα.
Διαπιστώσαμε με τον συνεργάτη μου, τον Χάρη Παπαδόπουλο, ότι πολλές φορές οι άνθρωποι εστιάζουν με λάθος τρόπο σε αυτό που θέλουν να τους συμβεί. Οπότε γράψαμε ένα βιβλίο ώστε να καταλάβει ο αναγνώστης πως πρέπει να δηλώνει με θετικό τρόπο αυτό που πραγματικά επιθυμεί. Σε αυτό το βιβλίο συμπεριλαμβάνονται τεχνικές από το Chopra University. Με τις τεχνικές αυτές μπορεί κανείς πραγματικά να δημιουργήσει θετική εξέλιξη σε όλα τα πεδία της ζωής του. Αυτό το βιβλίο είναι το τρίτο βιβλίο μας, τα δύο προηγούμενα έγιναν μπεστ σέλερ.

Θεωρείτε ότι η ενέργεια ενός ανθρώπου μπορεί να εισακουστεί στο σύμπαν;
Είναι δεδομένο αυτό.

Σε ποια φάση της ζωής σας βιώσατε την ανάγκη της αφύπνισης;
Μόλις έχασα τον πατέρα μου, πριν επτά χρόνια. Τότε άρχισα να ψάχνω τι συμβαίνει μετά την ζωή, τι υπάρχει μετά, τι είναι το σύμπαν. Σπούδασα έξι χρόνια στην Ελλάδα. Τα τελευταία τρία χρόνια γράφω βιβλία αυτογνωσίας και διδάσκω αυτογνωσία.

Προσεγγίσατε την απώλεια του πατέρα σας με μεταφυσικό τρόπο;
Ναι. Το κοίταξα και μεταφυσικά και πείστηκα ότι τίποτα δεν χάνεται.

Έχετε κάποια εμπειρία που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας;
Πολλές φορές ήξερα τι πρόκειται να γίνει, έβλεπα στιγμές δικές μου από το μέλλον. Έβλεπα ότι είχα δύο αγόρια πολύ πριν παντρευτώ. Υπάρχουν όλα κάπου. Αν μπορείς να συνδεθείς με τον ανώτερο εαυτό σου, τότε έρχονται και οι πληροφορίες.

Πιστεύετε στην δύναμη της ψυχοθεραπείας;
Πιστεύω στη δύναμη της ψυχής. Όταν αλλάζεις συνειδητότητα, τότε συμβαίνει η κβαντική μετάβαση σε μία καλύτερη εκδοχή σου. Το όλο θέμα είναι να αλλάζεις εγκαίρως την συνειδητότητά σου επί τα βελτίω.

Η τηλεόραση μπορεί να διαβάλλει την προσωπικότητα ενός ανθρώπου;
Από την προσωπική μου εμπειρία όχι, αλλά το έχω δει να συμβαίνει σε άλλους ανθρώπους. Έχει να κάνει με το τι κουβαλάς σαν οντότητα. Εμένα δεν ήταν ποτέ προτεραιότητά μου η τηλεόραση. Έδινα χρόνο στη ζωή μου και τις προσωπικές μου επιλογές. Δεν ήταν για εμένα το σύμπαν άπαν. Γι’ αυτό, δεν έπεσα και σε κατάθλιψη όταν την σταμάτησα. Είμαι η εξέλιξή μου κι όχι η φθορά μου.

Σκέφτεστε την επιστροφή σας σε αυτή; Αν ναι, με τι πρότζεκτ;
Αυτή τη στιγμή δεν την σκέφτομαι. Αν την σκέφτονται κάποιοι άλλοι και μου αρέσει η πρότασή τους, μετά θα την σκεφτώ κι εγώ. Σίγουρα δεν θα κάνω αυτό που έκανα. Αν επιστρέψω, θα γυρίσω με μία εξέλιξη της δικής μου εκδοχής. Αλίμονο αν ήμουν ίδια.

Έχετε αδικήσει κι έχετε αδικηθεί;
Δεν έχω αδικήσει ποτέ και δεν έχω εκμεταλλευτεί ποτέ κανέναν άνθρωπο. Με έχουν, όμως, αδικήσει, αλλά εγώ συγχωρώ και προχωρώ. Στο απόλυτο τώρα ζούμε. Δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με αυτά που έχουν περάσει.