Βίκυ Χατζηβασιλείου για Πάμε Πακέτο: «Κόπηκε άκομψα και απότομα από το κανάλι τότε»

Βίκυ Χατζηβασιλείου

"Η πιο μεγάλη δυσκολία ήταν η απώλεια του πατέρα μου. Είχε τόσο σκοτάδι, ήταν ο λόγος που μπήκα βαθιά στο κομμάτι της αυτογνωσίας", εξομολογείται η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Η τηλεόραση για τη Βίκυ Χατζηβασιλείου μπορεί να ξεκίνησε το 1987 από τη Θεσσαλονίκη, όμως είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκπομπή Πάμε Πακέτο, που παρουσίασε στον Alpha για 14 συνολικά χρόνια. Οι ανθρώπινες ιστορίες που φιλοξενούσε κάθε βδομάδα δεν άφηναν κανέναν ασυγκίνητο και σημείωναν υψηλές τηλεθεάσεις στην prime time του σταθμού.

Ωστόσο, το 2019 ο Alpha αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με την επιτυχημένη παραγωγή. Για αυτή τη διακοπή αλλά και την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της μίλησε η Βίκυ Χατζηβασιλείου στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο.

Ποια δυσκολία στη ζωή σας σάς έδωσε το πιο δυνατό μάθημα;

Η πιο μεγάλη δυσκολία – για την οποία δεν πήρα απάντηση – ήταν η απώλεια του πατέρα μου. Ωστόσο, έγινε η αφορμή να ασχοληθώ με την αυτογνωσία, που είχε φωτεινό περιεχόμενο, χωρίς όμως να πάρω τη φωτεινή απάντηση. Το περιεχόμενο αυτό ήταν σπουδαίο για μένα, αλλιώς δεν θα είχα οδηγηθεί στην αυτογνωσία. Η απώλεια του πατέρα μου, που είχε τόσο σκοτάδι, ήταν ο λόγος που μπήκα βαθιά σε αυτό το κομμάτι.

Μετά την απώλεια του πατέρα σας είπατε «πρέπει να ζω το σήμερα»;

«Αναθεώρησα πολλά. Αυτό όμως που ανέφερες το έκανα πάντα. Πάντα ζούσα και χαιρόμουν το σήμερα και έβαζα ενέργεια στην κάθε στιγμή. Επίσης, μια μεγάλη διδαχή ήταν για μένα και η περίοδος μετά τη διακοπή της εκπομπής μου «Πάμε Πακέτο», που έγινε άκομψα και απότομα από το κανάλι τότε.

Αυτό λοιπόν μου έμαθε ότι μπορώ να είμαι πολύ δημιουργική και έξω από τον χώρο της τηλεόρασης και ότι δεν χρειάζομαι την καθολική δημόσια αποδοχή για να αποδεχθώ τελικά τον εαυτό μου. Αυτό το μάθημα σίγουρα δεν θα το είχα διδαχθεί, εάν συνέχιζα να κάνω τηλεόραση. Είμαι ευγνώμων λοιπόν για όλο αυτό που συνέβη», απαντά η Βίκυ Χατζηβασιλείου.