Βίκυ Χαντζή: Πώς διαχειρίζεται τις απρόοπτες καταστάσεις στον αέρα;

Βίκυ Χαντζή

«Στον αέρα εκπαιδεύεσαι διαρκώς στη διαχείριση του απροσδόκητου. Ακονίζεις τις δυνάμεις, τις αντοχές σου και τη σκέψη σου», λέει η Βίκυ Χαντζή.

Για το πώς διαχειρίζεται τις απρόοπτες καταστάσεις στον αέρα, αλλά και για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε τη δουλειά του δημοσιογράφου, απάντησε η Βίκυ Χαντζή, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «MYTV» και τη Μαίρη Καράμπελα.

Πώς διαχειρίζεστε απρόοπτες καταστάσεις στον αέρα;

Με ψυχραιμία, ευελιξία και αποφασιστικότητα. Στον αέρα εκπαιδεύεσαι διαρκώς στη διαχείριση του απροσδόκητου. Ακονίζεις τις δυνάμεις, τις αντοχές σου και τη σκέψη σου. Ευτυχώς, όμως, δεν είμαι μόνη. Έχω στο πλευρό μου μια σπουδαία δημοσιογραφική ομάδα, ικανότατους αρχισυντάκτες και έναν εξίσου έμπειρο συμπαρουσιαστή με τον οποίο χειριζόμαστε τις καταστάσεις άμεσα και αποτελεσματικά.

Με ποια κριτήρια επιλέξατε το επάγγελμα της δημοσιογράφου;

Ήθελα κάθε μέρα και με κάθε τρόπο να δίνω δύναμη στους ανθρώπους. Η επικαιρότητα δεν το επιτρέπει πάντα είναι η αλήθεια, μα, αν καταφέρω να κάνω έστω και έναν άνθρωπο να αισθανθεί καλύτερα ή να βρει λύση σε μια πρόκληση που αντιμετωπίζει, μέσα από μια έρευνα ή ένα ρεπορτάζ μου, αυτό μου δίνει τεράστια χαρά και ισχυρό κίνητρο να συνεχίσω να κάνω αυτή τη δουλειά.

Από την άλλη, πάλι, αγαπώ πολύ την ψυχολογία και το life coaching. Παράλληλα με τη δουλειά μου στην τηλεόραση, κάνω σεμινάρια NLP και βιωματικά σεμινάρια θετικής ψυχολογίας και είναι κάτι που θέλω να εξελίξω ακόμα περισσότερο στο μέλλον.