Βίκυ Χαντζή: «Ο χώρος είναι ανδροκρατούμενος, το ρεπορτάζ όμως δεν κάνει διακρίσεις στα φύλα»

Βίκυ Χαντζή

«Αν μια γυναίκα είναι ικανή ρεπόρτερ, έχει θέληση, διάθεση και τσαγανό, αναπόφευκτα θα κατακτήσει τον σεβασμό», λέει η Βίκυ Χαντζή.

Συνέντευξη στο περιοδικό MYTV και τη Μαίρη Καράμπελα έδωσε η Βίκυ Χαντζή. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε για τον πρωταθλητισμό της τηλεόρασης, τους προβληματισμούς της, αλλά και τις ισορροπίες ανάμεσα σε καριέρα και οικογένεια.

Πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να ξεχωρίσει στον ανδροκρατούμενο χώρο της τηλεόρασης;

Ο χώρος μπορεί να είναι ανδροκρατούμενος, το ρεπορτάζ όμως δεν κάνει διακρίσεις στα φύλα. Αν μια γυναίκα είναι ικανή ρεπόρτερ, έχει θέληση, διάθεση και τσαγανό, αναπόφευκτα θα κατακτήσει τον σεβασμό των συναδέλφων και των αρχισυντακτών της και θα θεμελιώσει τη θέση της στο χώρο. Η τηλεόραση είναι πρωταθλητισμός και κάθε κανάλι χρειάζεται δυνατούς «παίκτες» για να διατηρήσει την πρωτιά στην τηλεθέαση και στην καρδιά του κόσμου.

Όταν η πόρτα του γραφείου σας κλείνει, οι προβληματισμοί σας μένουν εκεί ή τους μοιράζεστε με τους δικούς σας ανθρώπους;

Όταν κάνεις καθημερινή εκπομπή, δεν είναι εύκολο να κλείσεις τους διακόπτες. Σαφώς και μοιράζομαι τους προβληματισμούς μου με τους δικούς μου ανθρώπους. Προσπαθώ, ωστόσο, αυτό να διαρκεί λίγο και να δημιουργώ χώρο για χαλάρωση.

Συνδυάζετε καριέρα στην τηλεόραση και οικογένεια. Πόσο εύκολο είναι να κρατηθούν οι ισορροπίες;

Είμαι ευλογημένη που έχω στο πλευρό μου έναν άνθρωπο που κατανοεί τις δυσκολίες της δουλειάς και με υποστηρίζει απόλυτα. Οι ισορροπίες διατηρούνται με πολλή αγάπη και διαταράσσονται όποτε χρειάζεται πάλι με αγάπη, και νιώθω απεριόριστα ευγνώμων γι’ αυτό.